İstanbul'da elektrikli scooter denetlemesi! Bağdat Caddesi'nde kaldırımda ilerleyen 4 kişiye bin 256 lira ceza kesildi

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde elektrikli scooter kullananlara yönelik yapılan denetimde, kaldırımda scooter ile ilerleyen 4 kişiye bin 256 lira ceza yazıldı.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2021, 18:02 Güncelleme 27 Ekim 2021, 18:08
İstanbul’da elektrikli scooter denetlemesi! Bağdat Caddesi’nde kaldırımda ilerleyen 4 kişiye bin 256 lira ceza kesildi

İÇİNDEKİLER

Elektrikli scooterların kullanımına yönelik bazı kuralların getirilmesinin ardından Kadıköy Bağdat Caddesi'nde denetimler yapıldı. Yapılan denetimlerde, elektrikli scooter ile kaldırımda ilerleyenler tek tek durduruldu.

Durdurulan kişilere, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında kaldırımda scooter kullanan 4 kişiye 314 liradan toplamda bin 256 lira ceza uygulandı.

"KALDIRIM ÜZERİNDE ELEKTRİKLİ SCOOTERLERİN KULLANIMI YASAKMIŞ"
Denetimlerde kaldırım üzerinde scooter süren ve para cezası uygulanan Muhammed Talha Aslan, "Bu şekilde cezai işlem uygulanmasını doğru bulmuyorum. Anayasamızda böyle bir madde varmış.

Kaldırım üzerinde elektrikli scooterlerin kullanımı yasakmış. Fakat bununla ilgili ilk kez böyle bir bilgi aldım ve bunu duyduğumda da ceza yemiş oldum. Teşekkür ediyorum uyardıkları için.

Buradan ufak bir isyan ediyorum. Madem bu tip yasaklamalar, uygulamalar var, bunları öncelikle duyurulsun akabinde bu tip uygulamalar yapıyorsunuz doğru" şeklinde konuştu.