Son dakika: İzmir'de metruk bir evde asılı halde bulunan Buse Şeyma Erduran'ın ölümünün sırrı çözüldü

Son dakika haberi... İzmir'de 4 ay önce metruk bir evde asılı halde bulunan 19 yaşındaki mübaşir Buse Şeyma Erduran'ın ölümünün ardındanki sır perdesi devletin olayın peşini bırakmaması ile çözüldü. Erduran'ın ölmeden önce İstanbul'da bir taksici tarafından taciz edildiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2021, 06:59 Güncelleme 16 Ekim 2021, 07:32
Son dakika: İzmir’de metruk bir evde asılı halde bulunan Buse Şeyma Erduran’ın ölümünün sırrı çözüldü

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... İzmir'de 4 ay önce metruk bir evde asılı halde bulunan 19 yaşındaki mübaşir Buse Şeyma Erduran'ın ölmeden önce İstanbul'da bir taksici tarafından taciz edildiği ortaya çıktı. Genç kız trafiğin sıkıştığı bir anda taksiden inerek karakola koşup şikâyette bulundu. Mübaşir kız, hayatını kaybetti ancak şikâyeti sonrası taksici hakkında "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı.

TAKSİDE TACİZE UĞRAMIŞ
Olay, 30 Haziran'da Konak ilçesine bağlı Eşrefpaşa semtinde yaşandı. İzmir Adliyesi'nde görevli mübaşir Buse Şeyma Erduran'ın cansız bedeni metruk evde asılı halde bulundu. Canına kıydığı değerlendirilen genç kızın, ölmeden önce İstanbul'da bir takside tacize uğradığı ortaya çıktı.

SABAH'ta yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre genç kız, İstanbul'dan İzmir'e gideceği gün bilet almak için otogara geldi.

Bileti akşam saatine aldıktan sonra arkadaşlarının yanına dönmek için taksiye bindi. Buse'nin 34 TE 3.. plakalı bir taksiye bindiği, taksicinin "Buraların en tatlısı benim. Beni yemek ister misin?" diyerek kendisini saatlerce gezdirdiği anlatıldı. Florya yakınlarında trafik sıkıştığı bir anda taksiden inen genç kızın, karakola giderek şikâyetçi olduğu kaydedildi. 28 yaşındaki taksicinin kimliği belirlendi ve ifadesi alındı.

Taksici genç kızla muhabbet ettiklerini, genç kıza "Hangi tatlıyı seversin" dediğini kabul ederken, taciz etmediğini öne sürdü. Taksici hakkında, "Cinsel taciz" suçundan dava açıldı. Taciz mağduru Buse vefat etse de, dava kamu adına devam ediyor.

TACİZ SIRASINDA CEP TELEFONUYLA SES KAYDI BİLE ALMIŞ
İzmir Çiğli'de yaşayan 47 yaşındaki acılı anne Emel Demirbaş, olayın detaylarını anlattı.

Karardan memnuniyet duyduğunu söyleyen anne Demirbaş, "Mağdur olan kızım vefat etmesine rağmen tacizci yargılanıyor. Devlet suçlunun peşini bırakmıyor. Ben de bu davanın takipçisi olacağım" dedi.

Taciz olayından hemen sonra Buse'nin kendisini aradığını anlatan 4 çocuk annesi Demirbaş, "Buse taksicinin tacizine uğradığını söyledi. Hatta taciz sırasında cep telefonuyla ses kaydı bile almış. Bu ses kaydını bize de atmıştı. Bana 'Karakola gidip şikâyetçi olacağım' dedi. Hakkını sonuna kadar arardı. Kızımın internetten bir oyun oynadığını öğrendik. Bu oyunun etkisinde de kalmış olabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.