Hatay'daki korkunç olayın arkasından baba çıktı! Dehşet evinde 7 sayfalık sır mektup bulundu

Gelen son dakika haberi... Geçtiğimiz gün Hatay'da bir evde anne ve iki çocuğun cansız bedeni bulunmuştu. Skandal olayın ardından aramalarını sürdüren emniyet güçleri cinayetin baba Turgay Mert tarafından işlendiği anlaşıldı. Baba Mert önce çocuklarına zehirli ayran içirdiğini ardından ise boğduğunu itiraf etti. Öte yandan dehşet evinde 7 sayfalık intihar mektubu bulunduğu öğrenildi. işte Türkiye'nin konuştuğu sır cinayetin perde arkası...

Giriş Tarihi 01 Ekim 2021, 07:00 Güncelleme 01 Ekim 2021, 16:11
Hatay’daki korkunç olayın arkasından baba çıktı! Dehşet evinde 7 sayfalık sır mektup bulundu

İÇİNDEKİLER

Gelen son dakika haberine göre,Hatay'da, önceki akşam evlerinde cansız halde bulunan anne ve iki çocuğunun boğularak öldürüldüğü belirlendi. Cinayetleri ise baba Turgay Mert'in (47) işlediği ortaya çıktı.

Osmaniye'de gözaltına alınan baba Turgay Mert, önce tartıştığı eşini, daha sonra okuldan gelen çocuklarını öldürdüğünü itiraf etti.

Korkunç olay, İskenderun Denizciler Mahallesinde meydana geldi.

ÇOK KÖTÜ ŞEYLERLE KARŞILAŞACAKSIN
Sabah'ta yer alan habere göre,
Uzman çavuşluk yapan ancak uyumsuz davranışları nedeniyle 6 ay önce sözleşmesi yenilenmeyen Turgay Mert, komşusunu telefonla arayarak, "Evin anahtarı posta kutusunda. Anahtarı al içeri gir. Ancak çok kötü şeylerle karşılaşacaksın. Kimseye haber verme" diyerek telefonu kapattı.

Ekipler eve girdiğinde Aynur Mert (41) ile çocukları 16 yaşındaki Aleyna ve 14 yaşındaki Ahmet Ali Mert'in üzerlerine Türk bayrağı örtülü cansız bedenleri ile karşılaştı.

Anne ile iki çocuğunun cenazeleri Adli Tıp'taki otopsinin ardından Osmaniye'de yan yana defnedildi. Polis ekipleri, Turgay Mert'i memleketi Osmaniye'de yol kontrolü sırasında yakaladı.

Gözaltına alınan ve Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet suçundan da arandığı belirlenen Mert, sorgulanmak üzere İskenderun'a götürüldü.

Emniyetteki işlemlerin ardından İskenderun Adliyesi'ne sevk edilen Mert, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖNCE ZEHİRLİ AYRAN İÇİRMİŞ
Turgay Mert'in ifadesinde, eşi Aynur ile aralarında çıkan tartışmada, onu elleriyle boğarak öldürdüğünü belirterek, "Ardından İskenderun Demir Çelik Anadolu Lisesi'nde öğrenci olan oğlum Ahmet Ali'yi bekledim. O da gelince içine uyku ilacı attığım ayranı içirmek istedim. 'Baba bu acı' diyerek içmek istemedi. Onu da boğarak öldürdüm. Daha sonra aynı lisede okuyan kızımı bekledim. Dershaneye gitmişti. Kızım da gelince onu da boğarak öldürdüm" dediği belirtildi.

Cenazeler, toprağa verilmek üzere memleketleri Osmaniye'ye götürüldü. Aynur Mert'in yakınları olaya tepki gösterek, "Aralarında bir problem olup olmadığını bilmiyoruz. Uzman çavuşluktan atmışlar. Çocukları boğmuş" dedi.

ARKASINDA 7 SAYFALIK MEKTUP BIRAKTI
Turgay Mert'in ifadesinde, eşi ve çocuklarıyla sorununu olmadığını, onlara bakacak kimse olamayacağı düşüncesiyle öldürdüğünü ve Osmaniye'de hap içerek intihara kalkıştığını söylediği öğrenildi. Mert'in cinayeti işlediği evine 7 sayfalık not bıraktığı öğrenildi.

'PSİKOLOJİM BOZULDU'
Hatay'ın İskenderun ilçesinde eşi Aynur Mert (41) ile çocukları Aleyna (16) ve Ahmet Ali Mert'i (14), boğarak öldüren eski uzman çavuş Turgay Mert (47), tutuklanarak cezaevine gönderildi. Turgay Mert'in ifadesinde, "Askeri kanuna muhalefet suçundan aranıyordum. Yakalanırsam cezaevine gireceğimi düşünüyordum. Bu yüzden psikolojim bozuldu. Cezaevine girersem eşim ve çocuklarımın ortada kalacağına düşünüp, onları sahipsiz bırakmamak için öldürdüm" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN