Son dakika: Anne ve babasını Müge Anlı'da bulan Vedat Alexander ilk isteğini anlattı! Önce sünnet ardından...

Son dakika haberi... Geçtiğimiz günlerde Atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı'nın programına çıkarak 33 yıl önce cami avlusuna bırakıldığını ve anne babasını aradığını söyleyen Vedat Alexander, anne ve babasına kavuşmuşu. Vedat Alexander programda 19 kardeşi olduğunu öğrenmiş ve duygusal anlar yaşanmıştı. Anne Fatma Korhan "Her İzmir'e gidişimde onları bıraktığımız camide oturup saatlerce ağlardım. O duvarları, yerleri koklardım." diyerek duygularını dile getirdi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2021, 06:59 Güncelleme 22 Eylül 2021, 08:57
Son dakika: Anne ve babasını Müge Anlı’da bulan Vedat Alexander ilk isteğini anlattı! Önce sünnet ardından...

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... İzmir'de 33 yıl önce ablasıyla birlikte cami avlusuna bırakılan Vedat Yaman Alexander Schlienbecker'in aile hasreti, Müge Anlı'da son bulmuştu. Annesi, babası ve 19 kardeşiyle buluşan Vedat ve ailesi konuştu.

EĞİTİMSİZLİK, KİMSESİZLİK ÇOK ZOR


Sabah'ta yer alan habere göre, 33 yıl sonra oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba Adil Yaman, şu ifadeleri kullandı:

Vedat'ı 16-17 yaşlarındayken sahipsizlikten, cahillikten, annesizlikten, babasızlıktan bıraktım. Eğitimsizlik, kimsesizlik çok zor. O yaşlardayken bir insanın evlenmesi doğru değil. Şu anki aklım olsaydı asla ama asla evladımı bırakmazdım. Ama o zamanki şartlarımız çok acıydı gerçekten. Bunu yaşamadan bilemez kimse.

Bizi oğlumuzla kavuşturan SABAH Gazetesi ve Müge Anlı'ya minnettarız, Allah sizlerden razı olsun. Müge Anlı'nın programında Vedat ve Hülya'nın fotoğraflarını gören arkadaşım beni aradı. Görüntüleri bana gönderdi. Şoke oldum. Onları çok aradım.

Gücümün yettiği kadar aradım onları. Her İzmir'e gidişimde onları bıraktığımız camide oturup saatlerce ağlardım. O duvarları, yerleri koklardım. Bundan sonraki en büyük görevim Vedat'a Müslümanlığı anlatmak, kendisi de bunu çok arzuluyor.

Torunlarımı da sünnet ettireceğim, sünnet düğünü yapacağım.

ÖNCE SÜNNET ARDINDAN ZİYARET
Vedat Yaman Alexander Schlienbecker ise ailesini ilk gördüğü anda saf sevgiyi, coşkuyu hissettiğini anlattı.

Vedat, "İlk istediğim şey çocuklarımın sünnet düğününü yaptırmak. İzmir'deki annemin evine de gitmek istiyorum. Ankara'daki babamın evine gitmek ve Mardin kebabı yemek istiyorum. Müslüman olarak doğdum. Ama öyle bir şey ki ben Almanya'daki kendi ailemin içinde bunları uygulayamadım" dedi.

'İNŞALLAH KIZIM HÜLYA'YA DA KAVUŞURUM'


"Bu bir rüya mı, gerçek mi? Hâlâ inanamıyorum" diyen anne Fatma Korhan, şöyle devam etti: "Beni oğlumla kavuşturan herkesten Allah razı olsun. Ben 33 yıldır ağlıyorum, aklımda hep Vedat ve Hülya vardı. İnşallah kızım Hülya'ya da kavuşurum. Televizyonda görünce ağlamaya başladım. Bizi kavuşturan Müge Anlı'ya çok teşekkür ederim."