İstanbul'da Ebru Erdem'in ölümüne ilişkin açılan davada şoke eden karar

İstanbul'da bir rezidansın 9. katından düşerek hayatını kaybeden Ebru Erdem'in ölümüne ilişkin açılan davada mahkeme, 'delil yok' diyerek tepki çeken kararı açıkladı. Sanık Serdar Taş, "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 8 yıl hapis cezası alırken, "Kasten öldürme" suçundan beraat etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2021 Güncelleme 15 Ağustos 2023, 11:09
İstanbul’da Ebru Erdem’in ölümüne ilişkin açılan davada şoke eden karar

İÇİNDEKİLER

Küçükçekmece'de, 2 yıl önce 17 yaşındaki Ebru Erdem bir rezidansın 9. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Olay anında Ebru Erdem'in yanında olduğu ve olayın ardından taksiye binerek uzaklaştığı tespit edilen Serdar Taş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yapılan yargılama süresince Taş, delil yetersizliğinden tahliye edilmişti. Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi, olayla ilgili tepki çeken bir karara imza attı. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Taş'ın, "çocuğu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "çocuğun cinsel istismarı" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından da 33 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Ancak mahkeme heyeti, sanık Serdar Taş'ın Ebru Erdem'i, "kasten öldürme" suçundan beraatine karar verdi. Taş, "çocuğun cinsel istismarı" suçundan ise 8 yıl hapis cezasına karar verdi.