Son dakika: Koronavirüs aşısı olmam dedi koronavirüsten öldü! Kuzeni isyan etti: Korona savaşçı dinlemiyor

Son dakika haberi... Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs çeşitli mutasyonlara uğrayarak varlığını sürdürmeye ve ölüm saçmaya devam ediyor. Koronavirüsle mücadelede şüphesiz en etkili silah ise aşı olmak. Ancak aşı olmayı reddeden insanlar da var ve sayıları da epey fazla. Aşı olmayı reddeden Nijerya'da bir havayolu şirketinin genel müdürü Murat Özcan koronadan öldü. Kuzeni ise isyan etti. 'Korona savaşçı dinlemiyor'

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2021, 06:59 Güncelleme 19 Ağustos 2021, 08:02
Son dakika: Koronavirüs aşısı olmam dedi koronavirüsten öldü! Kuzeni isyan etti: Korona savaşçı dinlemiyor

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi...Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs çeşitli mutasyonlara uğrayarak varlığını sürdürmeye ve ölüm saçmaya devam ediyor. Koronavirüsle mücadelede şüphesiz en etkili silah ise aşı olmak. Ancak aşı olmayı reddeden insanlar da var ve sayıları da epey fazla.

Aşıyı reddeden ve koronadan ölen Murat Özcan(51) da onlardan biriydi. Kuzeni Nişantaşı Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten, Nijerya Arik Aid Havayolu Şirketi Genel Müdürü olan Özcan'ı kaybedince yıkıldı.

Ökten Ttwitter'da "Kardeşim 51 yaşındaydı. Hayatı hep zorluklarla savaşarak geçti. Avusturalya'ya cebinde 100 dolarla gidip pilot oldu. Nijerya havayollarının genel müdürü oldu. Aşı olmadı. Korona ile de savaşırım zannetti. Dün hayatını kaybetti. Korona savaşçı dinlemiyor" dedi.

Bu uyarı niteliği taşıyan mesajına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yanıt vererek "Zeynep Hanım, başınız sağ olsun. Yaptığınız uyarı için sağlık çalışanları size minnettar" ifadelerini kullandı. Özcan'ın cenazesi bugün Türkiye'de olacak. Kardeşim dediği kuzeninin ölümüyle sarsılan Ökten, öncesinde SABAH'a içini döktü:

EŞİ ÖLÜNCE AŞI OLDU
Bu hastalığın çaresi aşı. Aşıyla korunulacak bir şeyde nasıl aşısını yaptırmaz. Üstelik bulaşıcı hastalıkların yoğun yaşandığı bir ülke Nijerya. Türkiye sağlık sistemi çok güçlü.

Kendi vatandaşlarını almak için uçak kaldıran bir ülke. Aşıyı reddetmiş, bari yardım çığlığı atsaydı da ülkemiz özel uçakla onu oradan alırdı. Murat yaşardı.

Geçen hafta Güney Afrika'dan ailesinin yanından Nijerya'ya dönmüş. Hastalanmış ve geçici bir şey diye düşünmüş. 5 gün evde yatmış. Sonra hastaneye kaldırılmış. 16 Ağustos gecesi de ölmüş.

Aşı olmaya gerek yok demiş eşine, çevresine. Aşısı olan bir hastalıktan Murat'ın ölmesini kabul edemiyorum. Tamam Ebola'nın aşısı yok ama koronanın vardı. İçim yanıyor.

Eşi Aynur'un ve oğlu Tarık Efe'nin (14) PCR testleri negatif çıktı. Aynur da aşı olmak istemiyordu. Fakat eşini kaybedince ilk işi aşı olmak oldu. İki teyzem de 90 yaşında. Aşılarını oldular. Sonra koronavirüse yakalandılar. Ama öyle hafif geçirdiler ki aşı oldukları için...

Aşı olmayan arkadaşlarımı tek tek aradım. Hâlâ aşı olmamak için inat edenler var. Lütfen aşınızı olun.

Murat Özcan, Yükseliş Koleji'ni bitirdi. Bilkent Üniversitesi'ne girdi. Eşiyle Avustralya'da evlendi. 8 yıl önce Arik Aid Havayolu Genel Müdürü oldu. Nijerya'da Ebola hastalığı olduğu için eşini ve oğlunu Güney Afrika'da Johannesburg'ta bıraktı. Ayda bir kez yanlarına gitti.