Rize'de şiddetli sağanak sonrası heyelan! Yollar kapandı

Son dakika haberleri... Rize'de etkili olan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar sonrası bazı yollar ulaşıma kapandı, tarım arazileri zarar gördü, yer yer heyelanlar yaşandı. Yaşanan sel ve heyelan sonrası 3 kişi kayboldu.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2021, 20:39 Güncelleme 14 Temmuz 2021, 22:32
Rize’de şiddetli sağanak sonrası heyelan! Yollar kapandı

İÇİNDEKİLER

Rize'de etkili olan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte öğleden sonra başlayan yoğun sağanak sebebiyle Çayeli ilçesi Madenli beldesi Merkez Mahallesi'nde menfezler tıkandı.

Bu nedenle Madenli merkezine sel sularının dolmaya başlaması üzerine İl Özel İdaresi ekiplerince bu beldenin yanı sıra yağışın etkili olduğu aynı ilçedeki Büyükköy beldesinde de çalışma başlatıldı.

HEYELAN YOLLARI KAPATTI
Yağışın etkilediği Güneysu ilçesi İslahiye köyü ile Hemşin ilçesi Levent köyünde bazı yollar yer yer yaşanan heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

TARIM ARAZİLERİ HASAR GÖRDÜ
Ardeşen ilçesi Işıklı köyünde de şiddetli yağış sonrası tarım arazilerinde hasar oluştu.

Ekipler, halen yağışın etkisini sürdürdüğü bölgede gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarına devam ediliyor.

Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan da beldelerinde yolların kapandığı, bazı vatandaşların mahsur kaldığı yönünde ihbarlar aldıklarını söyledi.

3 KİŞİ KAYBOLDU
Rize'de sağanak sonrası sel ve heyelanlar meydana geldi. Merkeze bağlı Muradiye Beldesi'nde heyelan sonucu yıkılan 2 katlı evde Hacer ve Cemal Mert'ten haber alınamıyor. Eve ulaşan ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Güneysu ilçesi Tepebaşı mahallesinde ise Halil Arıcı selde kayboldu

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN