İstanbul’da sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı! Yollar göle dönerken kafeleri su bastı

İstanbul'da öğleden sonra yağan kısa süreli yağış nedeniyle Üsküdar'da denizle kara birleşti yollar ve kafeler su altında kaldı. Yolların göle döndüğü noktalarda trafik yoğunluğu yaşandı. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2021, 18:42 Güncelleme 06 Temmuz 2021, 16:56
İstanbul’da sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı! Yollar göle dönerken kafeleri su bastı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da yağmur etkili olmaya başladı. Yaz mevsiminin ortalarında aniden başlayan yağışlar hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Sabah'ın aktardığına göre, İstanbul'da öğleden sonra başlayan sağnak yağış nedeniyle Üsküdar ve Kağıthane başta olmak üzere su baskınları yaşandı. Kağıthane tarafında etkili olmaya başlayan yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, bazıları da saçak altlarına saklandı. Adeta göle dönen yollarda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

BİR BUÇUK METRELİK DALGA TUSUNAMİ ETKİSİ YARATTI

Üsküdar'da yağan sağnak yağış nedeniyle deniz ile kara adeta birleşti. Aniden tusunami gibi gelen bir buçuk metrelik dalga ile kıyıdaki kafeler su içinde kaldı. İstanbul'un bir çok ilçesinde de kısa süreli Gök gürültülü sağnak yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, trafik yoğunluğu yaşandı.

Aniden bastıran sağanak yağış sonrası özellikle Maslak'ta yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler birikinti yüzünden zaman zaman zorluklar yaşarken, buna bağlı olarak trafik yoğunluğu da yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tespitlerine ve ölçümlerine göre İstanbul'da Salı, Çarşamba ve Perşembe günü yağışların etkili olacağı hava sıcaklığının ise 29 ile 26 derece arasında seyredeceği kaydedildi. Yetkililer ani yağan sağnak yağmur nedeniyle su baskınları ve taşkınlarına dikkat etmeleri istendi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN