Son dakika: Ataşehir'deki 3 milyonluk gasp ve cinayette kan donduran detay: Para alışverişini kim biliyorsa...

Son dakika haberi... İstanbul Ataşehir'de kimliği belirsiz, kar maskeli 3 kişi tarafından gasp edilen Sibel Koçan, çıkan arbedede silahlı saldırı sonucu lüks otomobilinde hayatını kaybetti. Kimliği belirsiz 3 gaspçı içinde 3 milyon 300 bin lira dolu çantayı alıp kaçtı. Koçan'a saldıranlar yakalama çalışmaları devam ederken hereksi şoke eden bir detay daha ortaya çıktı. Banka hesaplarında problem olduğu için paranın holdinge evden getirildiği bilgisine ulaşıldı. Gaspçılara içerden paranın geleceğinin haber verilme ihtimaline karşılık yapılan çalışmada birçok kişinin bilgi sahibi olarak ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

Giriş Tarihi 16 Haziran 2021, 16:46 Güncelleme 16 Haziran 2021, 17:08
Son dakika: Ataşehir’deki 3 milyonluk gasp ve cinayette kan donduran detay: Para alışverişini kim biliyorsa...

İÇİNDEKİLER

Ataşehir'de Küçükbakkalköy Mahallesi, Başar Sokak'ta saat 11.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre holding çalışanı Sibel Koçan (41) ve yanındaki şirket çalışanı içinde yaklaşık 3 milyon lira bulunan çanta ile aracına bineceği sırada saldırıya uğradı.

Yanlarına bir araçla yaklaşan silahlı 3 kişi, çantayı almak istedi.



PARA DOLU ÇANTAYI ALIP KAÇTILAR
Kadının direnmesi üzerine saldırganlar silahlarını ateşledi. Kadını başından vuran saldırganlar para dolu çantayı alarak kaçtı.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, boş kovan ve araçta inceleme yaptı.

Sibel Koçan'a yardım etmeye çalışan Aydın Mert'in ise kolundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Aydın Mert'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri tüm bulguları araştırırken, Gasp Büro ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.


EVDEN ŞİRKETE GİDİYORDU
Koçan, içerisinde 3 milyon 300 bin lira bulunan çantasını gasp etmek için öldürülmesiyle ilgili soruşturmada kadının parayı evinden şirkete getirdiği ortaya çıktı. Holdingin banka hesaplarında yaşanan problem nedeniyle alacaklılara parasının holding binası içinde elden teslim edildiği öğrenildi. Bu bilgi üzerine polis, gaspçılara haber verilme ihtimaline karşılık paranın geleceğini bilen kişileri tespit etmeye çalışıyor.

Polis soruşturması sırasında Sibel Koçan'ın sabah saatlerinde evinden aldığı ve 3 ayrı paket halinde bölünmüş toplam 3 milyon 300 bin lirayı bir çantaya koyarak holding binasına getirdiği tespit edildi. Holdingin banka hesaplarında yaşanan sorun nedeniyle nakit paranın, gün içinde alacaklılara holding binası içinde elden dağıtılmasının planlandığı ortaya çıktı.

Bu gelişme üzerine polis paranın Sibel Koçan tarafından olayın meydana geldiği sabah Holding binasına getirileceğini bilen kişileri tespit etmek için çalışma yaptığı öğrenildi. Gaspçılara içerden paranın geleceğinin haber verilme ihtimaline karşılık yapılan çalışmada bir çok kişinin bilgi sahibi olarak ifadelerine başvurulduğu belirtildi.

Öte yandan, polis şüphelilerin kaçtığı otomobilin peşine düştü. İkiz plaka yapıldığı öğrenilen araç güvenlik kamera görüntüleri kullanarak takip edilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda henüz otomobile ulaşılamadı.

32. KATTAN AŞAĞI ATLADI
Bu arada Sibel Koçan'ın eski kocasının olaydan birkaç saat sonra intihar ettiği öğrenildi. Eski koca Süleyman Aydın Ataşehir'de bir rezidansın 32. Katından atlayarak ittiği öğrenilirken Süleyman Aydın'ın aynı zamanda şirketin ortağı olduğu belirtildi.

"SİBEL GİTTİ BEN DE ONUN YANINA GİDİYORUM"
Süleyman Aydın'ın ölmeden hemen önce ablasını arayıp: "Sibel gitti ben de onun yanına gidiyorum" dediği öğrenildi.

2019 YILINDA SAADET ZİNCİRİ İDDİASI
Holding ortağı Süleyman Aydın'ın adı 2019 yılında 'saadet zinciri' ile gündeme gelmişti. "Kaz çiftliği" ve "enerji santralleri" kurduklarını söyleyerek yüksek kar payı vaadiyle binlerce kişiden 40 milyon lira toplayan şirketin ödeme yapmadığı iddia edilmişti.

Bu haberlerin ardından Aydın Twitter hesabından haberlerin doğru olmadığını ödemelerin gerçekleştirildiğini söylemişti. Dün yaşanan iki olayın bu konuyla bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.