Tokat gibi! Burcu Çiğdem Gülüç 30 yıl sonra evlatlık olduğunu öğrendi

Tokatlı Burcu Çiğdem Gülüç, evrak için nüfusa gitti. Evlatlık olduğunu öğrenince şok geçirdi. Kayıtlardaki ismi ise buluntu bebekti. Hayatının şokunu yaşayan genç kadın, annesine sorduğunda bir kez daha yıkıldı: Evet, doğru. Kızım seni evlat edindik…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2021 Güncelleme 01 Nisan 2021, 06:59
Tokat gibi! Burcu Çiğdem Gülüç 30 yıl sonra evlatlık olduğunu öğrendi

İÇİNDEKİLER

Burcu Çiğdem Gülüç memurdan iş için nüfus kayıt örneğini istedi. Görevli, evrağı verirken 30 yıllık sırrı söyledi. "4 günlükken sokağa atılmışsınız" dedi. Hayatı alt üst hale geldi. Hemen öz annesi sandığı Menduha Fındık'ın yanına gitti. Doğru olduğunu öğrenince şoka girdi: Gerçek ailemin peşindeyim...

Bir çocuk annesi olan Gülüç, "Öz aileme kırgın kızgın değilim. Sadece sebebini ve kardeşlerim falan var mı onu merak ediyorum. Onları bulmak istiyorum" dedi.


30 YILLIK TOKAT
Film gibi… 1989'da Tokatlı Menduha ve Fevzi Fındık çifti Sivas Yetiştirme Yurdu'na giderek yeni doğmuş bir kız bebek almak istediklerini söyledi. Müdür, liste olduğunu belirtti ve "Sıra gelince size yardımcı olacağız" diyerek çifti gönderdi. 20 gün sonra bir telefon geldi, yeni doğmuş bir kız bebeğin karakol önünde bulunduğu hastanedeki kontrolünden sonra aileye verileceği söylendi. İşlemler yapıldı, aile yurttan 4 günlük bir kız bebeğini aldı. Karayollarında memur olan Fevzi Fındık bebek henüz 14 aylıkken hayatını kaybetti. Bu kez yurt anne Menduha Fındık ile iletişime geçip bebeği geri almak istedi. Yaklaşık iki yıl süren mahkeme sürecinde bebeğin tekrar Menduha Fındık'ta kalması kararlaştırıldı.


Burcu Çiğdem Gülüç, "Elbette beni büyütenler de hayatımın bir parçası" dedi.

TANIŞMAK İSTİYORUM
Anne Menduha Fındık, eşinden kalan maaşla kızını 32 yaşına kadar getirdi. Şimdi bir de torunu var. Kızına evlatlık olduğunu hiç söylemedi. Burcu Çiğdem Gülüç, nüfus müdürlüğüne gittiğinde gerçekle yüzleşti. Hayatının şokunu yaşayan Burcu Çiğdem Gülüç, "Memur ekrana baktı 'Siz evlatlıksınız' dedi. O anda oraya yıkıldım, kaldım. Anneme sordum 'Doğru' dedi. Beni, Sivas Yetiştirme Yurdu'ndan almışlar. Beni bu aileme teslim ettiklerinde çantanın içinde; kenarı yanık battaniye, küçük bir beyaz hırka, kundak bezi, yastık ve bir de yazma çıkıyor. Gerçek ailemin peşindeyim. Onlar bulup tanışmak istiyorum" dedi.


BULUNTU BEBEK!
Ben bu bilgilerle Sivas Yetiştirme Yurdu'na ailemi bulmak için gittim ancak oradaki tüm kayıtlarda "Buluntu bebek" olarak çıkıyorum. 1989 yılında Sivas'ta Bezirci diye bir karakol varmış onun önünde bulunmuşum. Başka da bilgi belge yok. O kimlikte yazan anne baba adı da rastgele yazılan bir isimmiş. Şimdi gerçek anne babamı merak ediyorum. Onlara kırgın kızgın değilim sadece sebebini ve kardeşlerim falan var mı onu merak ediyorum. Onları bulursam mutlu olurum.

ÇANTADAKİ HIRKA VE YAZMA
Beni bu aileye teslim ettiklerinde verdikleri çantanın içinde ilk ailemden kalan birkaç eşya varmış. Çantada kenarı yanık battaniye, küçük bir beyaz hırka, kundak bezi, yastık ve bir de yazma çıkıyor. Başka da hiçbir bilgi yok. Ben 14 aylıkken beni alan Fevzi baba vefat ediyor. Yurt, baba vefat ettiği için tekrar beni almak istiyor. Kimliğimde ismim 'Çiğdem Kale', anne baba adımda Mustafa ve Fatma olarak yazıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN