Rekor tutara sahibini buldu! Kanuni Sultan Süleyman'ın portesini kim satın aldı? Fiyatı ne kadar?

İngiltere'de müzayede evi Sotheby's'in yaptığı açık artırmada 16. yüzyıla ait, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi, 350 bin sterline satıldı. Alıcı vergileriyle birlikte rekor fiyata ödeme yapacak. Resim, İran'da Safevileri ve papalık filosunu mağlup etmesi sonrası gücünün zirvesindeki 43 yaşındaki Süleyman'ı gösteriyor. Peki, Kanuni Sultan Süleyman'ın portesini kim satın aldı? Kaç paraya satın alındı? İşte konuyla ilgili merak edilenler!

Giriş Tarihi 31 Mart 2021, 17:28 Güncelleme 31 Mart 2021, 17:28
Rekor tutara sahibini buldu! Kanuni Sultan Süleyman’ın portesini kim satın aldı? Fiyatı ne kadar?

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de müzayede evi Sotheby's'in gerçekleştirdiği açık artırmada Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi de satıldı. Alıcı vergileriyle birlikte rekor fiyata ödeme yapacak. Resim, İran'da Safevileri ve papalık filosunu mağlup etmesi sonrası gücünün zirvesindeki 43 yaşındaki Süleyman'ı gösteriyor. Peki, Kanuni Sultan Süleyman'ın portesini kim satın aldı? Kaç paraya satın alındı? İşte konuyla ilgili merak edilenler!

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN PORTESİNİ KİM SATIN ALDI? KAÇ PARAYA SATIN ALINDI?

Kanuni Sultan Süleyman'ın portresini kimin aldığı açıklanmadı. Portre 350 bin İngiliz Sterlin'i Türk lirasıyla ise 4 milyon TL'ye alıcı buldu. Vergiler de eklendiğinde söz konusu tutarın 5 milyon TL'ye yaklaştığı söylenebilir.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN PORTRESİNİN ÖZELLİKLERİ

Kanuni Sultan Süleyman'ın portresinin 16. yüzyılın sonları veya 17. yüzyılın başlarında bakır üzerine yapılmış çok nadir bir eser olduğu vurgulandı.

Nadide bir eser olan portre hakkında konuşan Sotheby's Orta Doğu Açık Artırma Satış Direktörü Benedict Carter, "Resim, İran'da Safevileri ve papalık filosunu mağlup etmesi sonrası gücünün zirvesindeki 43 yaşındaki Süleyman'ı gösteriyor. Portre, satışa çıkan çok küçük bir Osmanlı Sultanları portreleri grubuna ait." bilgisini verdi.

MİHRİMAH SULTAN'IN PORTRESİ DE 60 BİN STERLİNE SATILDI

Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'ın 17. yüzyılda yapılan portresi de 60 bin sterline (691 bin TL) satıldı.

16. yüzyılın sonları veya 17. yüzyılın başlarında yapıldığı düşünülen portrenin, çok nadir bir eser olduğu değerlendiriliyor.