Sac kavurma nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da beğenilen yemek! Sac kavurma malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta programında bugün yarışmacılar sac kavurma yapıyor. Programı anbean takip eden izleyiciler ise bu yemeğin yapılışı hakkındaki detayları öğrenmek üzere araştırmalara başladı. Damak zevkine hitap eden ve ülkemizin önemli lezzetlerinden olan sav kavurmanın malzemelerini, tarifini ve yapılışını haberimizde detaylı bir şekilde derledik. Peki, sac kavurma nasıl yapılır? Sac kavurma malzemeleri ve yapılışı nasıl? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 03 Mart 2021, 13:25 Güncelleme 03 Mart 2021, 13:25
Sac kavurma nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta’da beğenilen yemek! Sac kavurma malzemeleri ve yapılışı

İÇİNDEKİLER

Kanal D ekranlarında hafta içi her gün saat 13.00'te izleyicisiyle buluşan Gelinim Mutfakta programında yapılan yemekler izleyiciler tarafından merak ediliyor. Her gün farklı bir yemeğin yapıldığı programda bugün sac kavurma yapılılıyor. İzleyiciler ise tarifi öğrenmek adına "Sac kavurma nasıl yapılır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte sac kavurma malzemeleri ve yapılışı

SAC KAVURMA NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı sıvıyağ+1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet domates
250 gram sivri biber
Tuz, karabiber

İşte yapılışı hakkında bilgiler;

YAPILIŞI:

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın.

Suyunu iyice çekince, 1 çay bardağı sıvı yağ ile tencereye alıp kavurun.

Kabukları soyulup rendelenmiş domatesi ekleyin.

Ayrı bir kapta, çekirdekleri alınıp irice doğranmış biberleri 1 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin.

Etin pişmesine yakın, biberleri ekleyin. 5 dakika sonra tuz ve karabiber ilave edip, servis yapın.