14 Şubat Sevgililer Günü piyasaları hareketlendirdi: Çiçek, takı, giyim, kozmetik ve teknoloji sektörlerine talep var

Bu yıl pazar gününe denk gelen 14 Şubat, piyasaya hareket getirdi. Sevdiklerine hediye almak isteyenler için kampanyalar hız kazandı. Çiçek, takı, giyim, kozmetik ve teknoloji öne çıkan sektörler arasında...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2021 Güncelleme 08 Şubat 2021, 06:59
14 Şubat Sevgililer Günü piyasaları hareketlendirdi: Çiçek, takı, giyim, kozmetik ve teknoloji sektörlerine talep var

İÇİNDEKİLER

14 Şubat Sevgililer Günü için geri sayım başladı. Aldığı hediye ile sevdiklerini sevindirmek isteyenler pek çok sektörü hareketlendirdi, cirolar arttı. Hareketliliğin bu hafta daha da artması beklenirken; harcamalarda çiçek, takı, giyim, kozmetik, teknoloji gibi sektörler öne çıkıyor. Alışveriş yapmak isteyenlerin imdadına indirimler, kampanyalar yetişiyor. 14 Şubat'ın pazar gününe denk gelmesi nedeniyle kutlamalar evde yapılacak. Pandemi nedeniyle sadece mağazalar değil, e-ticaret de hareketlenecek. Sevgililer Günü alışverişlerinin e-ticarete yüzde 30 katkı sağlaması bekleniyor.

ÇİÇEKÇİYE MESAİ AYARI
Çiçek satışı yapan işyerleri için 'Sevgililer Günü' ayarlaması yapıldı. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre; çiçekçiler, 12 Şubat 20.00-00.00 arasında evlere servis, 13-14 Şubat 10.00- 17.00 arasında işyerinden ve evlere servis, 17.00-00.00 arasında ise sadece evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

İNDİRİM RÜZGARI
Markalar özel kampanyalar hazırladı. İndirimler, özel fiyatlar, hediye fırsatlarıyla alışveriş yapmak kolaylaşıyor.


KUYUMCU İZİN İSTİYOR
Bir
özel izin isteği de kuyumculardan geldi. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Özel günlerdeki hediye alışverişi genelde son günlerde, hatta son saatlerde yapılıyor. Bu kapsamda kuyumcular gibi hediye alışverişinde öne çıkan sektörler için 13 ve 14 Şubat için gelebilecek izin kararı meslektaşlarımızı fazlasıyla sevindirecektir" dedi.


ÇİÇEKLERİN DİLİ VAR BİLMEDEN ALMA
Sevgililer Günü
, çiçekçilik sektörüne doping etkisi yapacak. Sadece güller değil, karanfil, papatya, orkide gibi çiçekler de gözde. Ancak yanlış mesaj vermemek için çiçeğin ve renginin anlamını bilmeden alışveriş yapmayın.

BEYAZ KARANFİL: Temizlik, saflık

KIRMIZI KARANFİL: Sevgi

PEMBE KARANFİL: İçtenlik

SARI KARANFİL: Hüzün

BEYAZ LALE: Saflık, temizlik

KIRMIZI LALE: Seni seviyorum

PEMBE LALE: Anlayış

SARI LALE: Gerginlik

BEYAZ ORKİDE: Masumiyet, zarafet

PEMBE ORKİDE: Sevimlilik

MOR ORKİDE: Asalet

MAVI ORKİDE: Aşkların en büyüğü

PAPATYA: Temiz kalp

KAKTÜS: İçtenlik

MELEKOTU: İlham kaynağımsın


BAGET TEKTAŞI GEÇTİ
Kuyumcular
, altın fiyatlarındaki düşüşün Sevgililer Günü satışlarına olumlu yansımasını bekliyor. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, "Altın takı grubunda, hayalet kolyeler, yüzük, küpe, bileklik, zincirli kolyeler, altın toplu kolyeler talep görüyor. Bu kategoride takılar 700 ila 3 bin lira arasında değişiyor. Pırlantalı ürün grubunda müşteriler, daha çok bin ila 4 bin lira fiyat aralığındaki takıları tercih ediyor" dedi. Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu da "Bu yıl tektaştan ziyade baget taşlı yüzükler, altın ürünler, küpe, kolye ve bileklikler yoğun talep görüyor. Özel takılar hazırladık. Altında 500-bin 500 lira arası, pırlantada bin liradan 3 bin liraya kadar ürünlerimiz var" diye konuştu.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN