İstanbul'da kar yağacak mı? Türkiye'nin en soğuk ili Bolu oldu! 19 Ocak hava durumu

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle yurdun büyük bir kısmında kar yağışı görüldü. Geride bıraktığımız gece ise Türkiye'de en düşük sıcaklık Kars, Ardahan ve Iğdır'da değil Bolu'da kaydedildi. Bolu gece saatlerinde termometreler -32 dereceyi gösterdi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre İstanbul'da kar yağışı ise olmayacak ancak hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5-10 derece altında seyredecek.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2021, 13:35 Güncelleme 19 Ocak 2021, 14:27
İstanbul’da kar yağacak mı? Türkiye’nin en soğuk ili Bolu oldu! 19 Ocak hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1711 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, bu gece Bolu, Türkiye'nin en soğuk ili olarak kayıtlara geçti.

EKSİ 32 DERECE
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma İstasyonunda hava sıcaklığı sıfırın altında 32 derece olarak kaydedilirken Gerede ilçesine bağlı Samat köyü ise sıfırın altında 30,6 ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin en soğuk üçüncü yeri ise sıfırın altında 28,9 dereceyle Bolu'nun Dörtdivan ilçesi oldu.

ABANT GÖLÜ'NÜN YÜZEYİ BUZ TUTTU
Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'ndaki gölün yüzeyini buz kapladı.

Dört mevsim ayrı güzelliğe bürünen Abant Tabiat Parkı'nda geçen günlerde etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı yarım metreyi geçti.

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 22,2 olduğu tabiat parkında bulunan ve çevresi 7 kilometre uzunluğunda olan gölün yüzeyi buz tuttu.

Günübirlik tatil için gelen ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyüş yapıp fotoğraf çektirdi.

Yetkililer, tatilcileri buz tutan gölün üzerine çıkmamaları konusunda sık sık uyarıyor.

MARMARA'DA SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN 5-10 DERECE ALTINDA
Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinde hafif kar yağışı tahmin edilen bölgede, sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın batı ve kuzeybatı, gece güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.