Zülbiye

Nohudu bir gece önceden bol tuzlu su ile ıslatın. Ertesi gün iyice yıkayıp yeniden tencereye alın. Üzerine dört parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde eti, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Zülbiye tarifinin detayları

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2020 Güncelleme 24 Kasım 2020, 07:02
Zülbiye

İÇİNDEKİLER

Nohudu bir gece önceden bol tuzlu su ile ıslatın. Ertesi gün iyice yıkayıp yeniden tencereye alın. Üzerine dört parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde eti, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Yarım çay bardağı sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Arpacık soğanları ayrı bir tencereye alın. Tereyağı ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salça ilave edip karıştırın. Nohut ve nohudun haşlama suyundan 1 su bardağı ekleyin. Ardından et, kimyon ve tuz ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı nohut
Yeteri kadar su
Yarım kg parça dana eti
500 gram arpacık soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz

ZAMANSIZ LEZZETLER/ EMİNE TUNADAN