Tirit kebabı

Tereyağının üçte birini derin bir tencereye alıp ısıtın ve eti ekleyip orta ateşte kavurun. Et suyunu salıp çektikten sonra su ve nohudu ekleyin. Damla sakızı ve kakuleyi havanda ayrı ayrı dövün. Tirit kebabı tarifinin detayları.

Tereyağının üçte birini derin bir tencereye alıp ısıtın ve eti ekleyip orta ateşte kavurun. Et suyunu salıp çektikten sonra su ve nohudu ekleyin. Damla sakızı ve kakuleyi havanda ayrı ayrı dövün.

Tüm baharatları ete ekleyip pişene kadar kavurmaya devam edin. Tırnak pideleri küp doğrayın ve bir fırın kabının tabanına yerleştirin. Kalan tereyağının üçte birini eritin ve pidelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15 dakika kadar hafifçe kızartıp gevrekleşmesini sağlayın. Gevrekleşen pidelerin üzerine kavrulan nohutlu eti dökün ve kalan tereyağını eritip üzerine gezdirin. Maydanoz, dereotu ve yoğurt ile beraber servis yapın.

6-8 KİŞİLİK
1 kg parça kuzu eti
200 gram tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet tırnak pide
2 su bardağı sıcak su
1 parça damla sakızı
2-3 adet karanfil
2-3 adet kakule
5 adet tane karabiber
1 adet çubuk tarçın

SUNUM İÇİN
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kase yoğurt

ZAMANSIZ LEZZETLER/ EMİNE TUNADAN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.