Son dakika:Hatice Çiftçi'nin katilinden kan donduran itiraflar! İki kişiye daha tecavüz etmiş...

Türkiye'nin konuştuğu kan donduran olayın ardından katilden son dakika itirafları da geldi! 8 yıl önce Konya şehrinde boğularak öldürülen 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin katili karıştığı bir kavga sonrasında alınan kan örneğiyle yakalanmıştı. Sapkın katil Veli K., evli ve iki çocuk babası çıktı. Genç kızı alıkoyarak tecavüz eden daha sonra iple boğan katil iki kadına daha tecavüz ettiğini itiraf etti. İşte kan donduran son dakika gelişmeleri...

Giriş Tarihi 22 Eylül 2020, 09:59 Güncelleme 22 Eylül 2020, 09:59
Son dakika:Hatice Çiftçi’nin katilinden kan donduran itiraflar! İki kişiye daha tecavüz etmiş...

İÇİNDEKİLER

Bundan 8 yıl önce ilkokul son öğrencisi Hatice Çiftçi'nin cesedi ormanlık alanda bulunmuştu. En son etüt merkezinden çıkarken görülen Hatice'nin katili uzun yıllar boyunca aranmıştı. Talihsiz kızdan alınan kan izleri, İzmir'de bir kavgaya karışan Veli K.'dan alınan kan izleri ile eşleşti. Bu gelişmenin ardından gözaltına alınan sapık katil sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti. Etüt merkezinden çıkarken Hatice'yi gördüğünü arabasına bindirdiğini alkol içirmeye zorladığını, ormanlık alanda tecavüz edip öldürdüğünü belirtti. Son dakika bilgisine göre katilin iki kişiye daha tecavüz ettiği ortaya çıktı!

Habertürk'ün haberine göre Konya'nın Akşehir ilçesinde, 2012 yılının aralık ayında, o dönem 13 yaşında olan ortaokul 8. Sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi, kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kaybolmuş ve 4 gün sonra Akşehir'e 8 kilometre uzaklıktaki bir meyve bahçesinde iple boğulmuş halde bulunmuştu.

KATİL ZANLISI EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI ÇIKTI

O dönemde polis yaptığı cinayet soruşturmasında 600 kişiden kan örneği aldı. Ancak alınan örnek Hatice Çiftçi'nin üzerinden ve boğulduğu ipte kalıp eşleştirilen kan örneğiyle uyuşmadı. Katil zanlısına da ulaşılamadı.

Bu olaydan 8 yıl sonra İzmir'de bir kavgaya karışan evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Veli K.'dan alınan kan örnekleri, Hatice'nin üzerinden alınan örneklerle eşleşti. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Veli K. gözaltına alındı.

"ÇANTAMIN İPİYLE BOĞUP ATTIM"

İzmir'den Konya'nın Akşehir ilçesine getirilen zanlı burada yapılan sorgusunda olayı soğukkanlılıkla anlattı. Hatice'yi, olaydan 4 gün önce etüt merkezinden çıkarken gördüğünü ve yağmur yağdığı için evine bırakma teklifinde bulunarak otomobiline aldığını söyleyen Veli K., "Olay günü de Hatice'yi yine etüt merkezinin önünde gördüm. Evine bırakmayı teklif ettim. Kabul etmedi. İkna edip arabaya aldım.

Alkol alıyordum. Ona da teklif ettim içmedi. Zorla içirdim. Issız bir köy yoluna girdim. Arabayı kenara çekip onunla birlikte olmak istedim. Onu da kabul etmedi. Zorla birlikte olmaya çalıştım. Ağladı. Uzun süre susmadı. Asker tipi çantamın ipiyle boğdum. Cesedini de yolun karşısındaki bahçenin içerisine bıraktım" dediği öğrenildi.

2 TECAVÜZÜ DAHA İTİRAF ETTİ

Veli K.'nın, 2007'de Antalya'da yaşarken 17 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği ve İzmir'e kaçtığı, daha sonra Akşehir'e gelip sanayide işçi olarak çalışmaya başladığını itiraf ettiği öğrenildi. 2012'de Hatice'ye cinsel istismarda bulunup öldüren ve olay sonrası Antalya'ya kaçan zanlının, bu olaydan bir yıl sonra da başka bir kadına tecavüz edip İzmir'e kaçtığını itiraf ettiği öğrenildi. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.