Kıbbeh (İçli köfte) | Zamansız lezzetler
İç malzeme için zeytinyağını bir tavaya alıp ince doğranmış soğanı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Dolmalık fıstık, tuz ve karabiber ekleyip fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. İşte içli köfte tarifinin devamı...
6-8 KİŞİLİK İÇ MALZEME İÇİN:
1 kg az yağlı dana kıyma
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet ince doğranmış soğan
1/2 su bardağı dolmalık fıstık
Tuz, karabiberDIŞI İÇİN:
2 su bardağı köftelik ince bulgur
2.5 su bardağı soğuk su
600 gram dana kıyma
1 adet büyük boy rendelenmiş soğan
2 dal nane
Tuz, karabiberKIZARTMAK İÇİN:
Ayçiçeği yağı