Son dakika: İzmir Menderes'te korkutan orman yangını: Boşaltılan bir site alev alev yandı

Son dakika haberine göre, İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangını sebebiyle tahliye edilen bir site yandı. Alınan bilgiye göre, sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi'ne yakın ve akşam saatlerinde boşaltılan Koru Sitesi'ne alevler ulaştı. Sitede bulunan 79 hane ekiplerce akşam saatlerinde yangının sıçrama ihtimaline karşı boşaltılmıştı.

Giriş Tarihi 03 Ağustos 2020, 06:40 Güncelleme 03 Ağustos 2020, 09:57
Son dakika: İzmir Menderes’te korkutan orman yangını: Boşaltılan bir site alev alev yandı

İÇİNDEKİLER


İzmir'in Menderes ilçesi Çile Mahallesi'nde öğle saatlerinde çıkan yangın, Özdere - İzmir Caddesi'ne sıçradı. İtfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınmaya çalışılan yangın, Özdere sahile doğru ilerlemeye devam ederken, jandarma ekipleri ise çevrede oturanların evlerini boşaltmaları için anons ederek, vatandaşları uyardı.

YANGIN KORU SİTESİ'NE SIÇRADI
İzmir'in Menderes ilçesindeki yangın, Özdere - İzmir Caddesi'nin ardından, Koru Sitesi'ne sıçradı.




Jandarma ekiplerinin risk taşıdığı gerekçesiyle 79 hanenin bulunduğu Koru Sitesinde oturanlar, akşam saatlerinde tahliye edilmişti.





Gece rüzgarın da etkisiyle yayılmaya devam eden yangının kontrol altına alınması için ekipler, çalışmalarını karadan yoğun şekilde sürdürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına havadan da destek sağlanacağı ifade edildi.