İstanbul'da dayıya yeğen kazığı! Anahtarı alıp evine girdi altınlarını çaldı

İstanbul’da dayısı ve yengesinin evinin anahtarını alarak ziynet eşyaları çalan yeğen, birde eve hırsız girdi süsü vermek için dağıttı. Polislerin incelemesinde DNA ile yakayı ele veren yeğen hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. SABAH'tan Atakan Irmak'ın haberi...

Giriş Tarihi 25 Haziran 2020, 18:53 Güncelleme 25 Haziran 2020, 19:01
İstanbul’da dayıya yeğen kazığı! Anahtarı alıp evine girdi altınlarını çaldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Kağıthane'de ikamet eden Orhan ve Funda G. çiftinin bir çocukları vardı. Aile apartmanında ikamet eden çift 8 Ekim günü market alışverişine gitmiş geri döndüklerinde ise çocuklarını ağlar vaziyette buldular. Çocuğun ağlaması üzerine telaşla eve giren çift anahtarı da kapının üzerinde unuttu. Bu sırada üst kattan aşağı doğru inen Orhan G.'nin yeğeni olan Yasin K. ise iddiaya göre kapının üzerindeki anahtarı yanına alıp arkadaşları ile buluştu. Orhan G. ise ailesiyle birlikte misafirliğe gitmek için evden ayrıldı.

EVE GİRİP ZİYNET EŞYALARI ÇALDI
Dayısının evde olmadığını fırsat bilen yeğen akşam saatlerinde eve girdi. Dayısı ve yengesinin yatak odasına giren genç çocuk yatak odasında bulunan çekmecedeki 4 adet bilezik ve yanında bulunan diğer ziynet eşyaları alarak birde eve hırsız girmiş süsü vermek için evi derdest etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde evlerine gelen Orhan ve Funda çifti evi dağınık halde görünce polisi arayarak yardım istedi. Eve gelen polis güçleri çiftin evinde hırsızlık olayı yaşandığını belirleyince eşyalar üzerinde parmak izi incelemesi yaptı. Emniyet güçleri çifitin sahip olduğu ikametin giriş kapısında bir zorlama tespit etmeyince daireye anahtarla girilmiş olabileceğini değerlendirdi.

DNA'DAN TESPİT ETTİLER
Bunun üzerine sabah saatlerinde alışverişe gittiği sırada anahtarı kapının üzerinde unuttuğunu fark eden Orhan G., üst kattaki yeğeninden şüphelendi. Polis ekipleri genç çocuğun ifadesini alınca gerçek ortaya çıktı. Suçtan kurtulmaya yönelik ifade veren yeğenin parmak izi komodin çekmecesinde tespit edildi.

12 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Dayı yeğeninden şikâyetçi olunca genç çocuk hakkında "Hırsızlık" ve "Konut Dokunulmazlığını İhlal" suçlarından iddianame düzenlendi. 12 yıla kadar hapsi istenen hırsız yeğen ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

ATAKAN IRMAK / SABAH