Mercimek çorbası nasıl yapılır? Kırmızı mercimek çorbası tarifi!

Sofralarda sık sık yer verilen mercimek çorbası, büyükten küçüğe herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Hem tadının güzel olması hem doyuruculuğu hem de faydalı malzemeler içermesinden dolayı her zaman tercih edilir. Çorba denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan Mercimek çorbası nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Kırmızı mercimek çorbası tarifi ile sofralarınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Giriş Tarihi 04 Haziran 2020, 10:39 Güncelleme 04 Haziran 2020, 10:39
Mercimek çorbası nasıl yapılır? Kırmızı mercimek çorbası tarifi!

İÇİNDEKİLER

Yaz kış fark etmeksizin çorbalar sofralardan eksik olmaz. En çok yapılan, lokantalarda da tercih edilen, hem aileye hem misafire sunulan çok lezzetli kırmızı mercimek çorbası tarifi haberimizin içeriğinde sizleri bekliyor. Zamanınızdan çalmayan, pratik hazırlanan mercimek çorbası nasıl yapılır? Sizler için derlediğimiz tarifi deneyerek enfes mercimek çorbası pişirip sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet havuç
yarım yemek kaşığı biber ya da domates salçası (rengi kırmızı olsun isterseniz artırabilir ya da hiç kullanmayabilirsiniz)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 litre su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:
Kırmızı mercimek çorbası için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra un ilave edilerek kısık ateşte kavurmaya devam edilir.
Salça kullanılacak ise salça ilave edilir, kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir.
Üzerine 1 lt su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir.
Karabiber, tuz ve isteğe bağlı olarak kimyon eklenir.
Kıvamı koyu gelirse size bir miktar su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Kırmızı mercimek çorbanız yaklaşık olarak 40 dakika içerisinde pişecektir. Ancak düdüklü tencerede pişireceğiniz kırmızı mercimek çorbası normal tencereye göre daha kısa sürede pişecektir.

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI KAÇ KALORİ?

1 kase kırmızı mercimek çorbası yaklaşık olarak 62 kaloriye denk gelmektedir.