Ücretsiz maske kaç günde gelir? PTT ücretsiz maske ne zaman gelir?

basvuru.turkiye.gov.tr: Ücretsiz maske kaç günde gelir? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa zamanda tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını çoğu kişinin ölümüne sebep oldu.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2020, 12:51 Güncelleme 17 Nisan 2020, 21:00
Ücretsiz maske kaç günde gelir? PTT ücretsiz maske ne zaman gelir?

İÇİNDEKİLER

basvuru.turkiye.gov.tr: Ücretsiz maske kaç günde gelir? Koronavirüs COVID-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına aldı. Türkiye'de şu zamana kadar 908 kişi hayatını kaybetti. Milyonlarca vatandaş ücretsiz maske alımıyla ilgili araştırmalar yapılıyor. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği'nin görüşmeleri sonrası alınan karar ile maske dağıtımı eczaneler üzerinden yapılacak.

ÜCRETSİZ MASKE KAÇ GÜNDE GELİR?

Her hafta bir paket, yani 5 adet maske siparişi verebilecek olan vatandaşlar, bu siparişleri esnasında aile bireylerinin kimlik numaralarını girerek onlar için de 5'er adet maske temin edebilecek. E devlet üzerinden gerçekleşen ücretsiz maske siparişiniz onaylandığı takdirde sipariş onay kodu görülmesi gerekmektedir. Sipariş kodunuz ile ePTTAVM sitesinden takibi yapabilirsiniz. Sürecin 3 ila 5 gün olacağı tahmin edilmektedir.

E DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak. Vatandaşlar bu hizmeti kullanarak kendiniz ve aynı hanede bulunan aile bireyleri için ücretsiz maske talebinde bulunabilir.

Online başvuru sayfasında vatandaşları "Kişisel Bilgiler" - "Aile Bilgileri" ve "İletişim Bilgileri" alanları karşılayacak. Ücretsiz maske hizmetinden yararlanmak için bu bilgilerin eksiksiz doldurulması gerekiyor.

MASKE SATIŞI YASAKLANDI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, maskelerin satışının yasak olduğunu söyledi.

ECZANELERDEN MASKELER NASIL ALINACAK?

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Sarıalioğlu, şu bilgileri verdi:

"Sağlık Bakanlığı, 3 büyük dağıtım kanalımıza sevkiyatı tamamlamak üzere. İstanbul Ecza Koop. Selçuk Ecza ve Allians Ecza'ya sevkiyat tamamlanır tamamlanmaz 2.5 milyon maske dağıtılacak. Bu üç depoya sevkiyat tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı 20-65 yaş arası vatandaşın telefonlarına bir kod numarası gönderecek. Vatandaşlar da bu kod numarası ve TC kimlik numaralarıyla herhangi bir eczaneden ücretsiz maskelerini alabilecek. Bugünden itibaren eczanelerden vatandaşa ücretsiz maske dağıtımı başlayacak. 10 gün için kişi başı 5 maske. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler.