Maskeler parasız mı? Maske satışı yasaklandı mı? Market eczanelerde satılan maskeler ücretsiz mi?
Maskeler parasız mı oldu? Maske satışı yasaklandı mı? Market ve eczanelerde satılan maskelerin ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Başkan Erdoğan'ın açıkladığı yeni önlemler ve maske açıklamasının ardından, maskeler ücretsiz mi sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi sürerken, Başkan Erdoğan maske satışları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. E-Devlet kapısından da maske siparişi verilebilecek. Peki, maskeler ücretsiz mi? Eczane ve maskelerden alınan maskeler parasız mı?
Maske satışı yasaklandı mı? Eczane marketlerde maskeler ücretsiz mi? Marketlerde maskelerin satışının ücretsiz olup olmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Maske satışları eczaneler ve marketlerde parayla yapılıyordu. Başkan Erdoğan son dakika açıklamasında maske satışlarıyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Peki, maske satışı yasaklandı mı? Maske siparişleri önce PTT resmi internet adresi e AVM 'den alınmaya başladı. Ancak sitenin kısa sürede çökmesi üzerine bir açıklama yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasında başvuruların e Devlet kapısı üzerinden yapıldığı belirtildi. Maske siparişleri E-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.
MASKELER ÜCRETSİZ Mİ?
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Pazar yerleri ve toplu mekanlarda maske takılmasını zorunlu hale getirdik. Pazar yerlerinde tahtalar arasındaki ayrılıklar konusunu hassasiyetle ele aldık. Valiliklerimiz bu süreci çok yakından takip edecekler. Valiliklerimiz e-devletten ücretsiz maske dağıtımına başladı.
Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz ve üretim planlamamız vardır. Devlet olarak tüm vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske ulaştırmakta kararlıyız.
Evlerimizden dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın 3 adım veya 2 metre mesafeden daha yakın bulunmamalarını önemsiyoruz. Her şehrimizde bulunan il hıfzıhha kurumları ile pandemi kurulları gerekirse ilave tedbirleri geliştiriyorlar.
Köy, mahalle, belde ve hatta ilçe düzeyinde kimi yerleri karantinaya alıyoruz. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımız için Türkiye'nin her yerinde Vefa Sosyal Destek kurumları oluşturduk.
E DEVLET'TEN SİPARİŞ EDİLECEK
E devlet kapısı üzerinden sipariş için başvuru ekranı henüz açılmadı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada başvuru sayfasının kısa sürede açılacağına yer verildi.
BAŞVURU ADRESİ DEĞİŞTİ
Maske siparişleri önce PTT resmi internet adresi e AVM 'den alınmaya başladı. Ancak sitenin kısa sürede çökmesi üzerine bir açıklama yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasında başvuruların e Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğine yer verildi. Alt yapısı ve trafik yoğunluğunu kaldırabilecek e Devlet kapısı üzerinden maske siparişleri verilebilecek. Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında başvuruların e Devlet'ten kısa sürede alınacağına yer verilerek şu ifadeler kullanıldı:
"Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda 'https://maske.epttavm.com' üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi oldu. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz"
