Corona fırsatçıları virüs gibi yayıldı! Sarımsağın fiyatı 90 liraya çıktı...

Corona fırsatçıları, hayatımızın her alanına virüs gibi yayıldı. Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde kurulan Perşembe pazarında sarımsağın kilosu 90 liraya ulaştı. Vatandaş isyan bayrağı açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2020 Güncelleme 27 Mart 2020, 07:16
Corona fırsatçıları virüs gibi yayıldı! Sarımsağın fiyatı 90 liraya çıktı...

İÇİNDEKİLER



Salgın tehlikesi başladı. Pusuda bekleyen fırsatçılar yine ortaya çıktı. Kırmızı etten sebze-meyveye, kolonyadan makarnaya kadar her şeye zam yaptı.

Muğla Menteşe'nin Perşembe Pazarı'nda tezgah açan bir esnaf ise milleti çileden çıkardı. Bir kilo sarımsağı tam 90 liradan sattı. Hiç utanmadı.


COVID-19'DAN BETER!
Çin'de
ortaya çıkan Coronavirüs, tüm dünyaya yayıldı. Vaka ve ölü sayıları her geçen gün arttı. Uzmanlar, salgına karşı "Bağışıklık sisteminizi güçlendirin" uyarısı yaptı. Bu açıklamanın ardından bazı noktalarda meyve ve sebzelere fahiş fiyatlar uygulandı. Sarımsağın fiyatı ise ikiye katlandı. Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde kurulan Perşembe pazarında sarımsağın kilosu 90 liraya ulaştı.

Ekipler, halk sağlığını tehdit edecek bir şekilde satış yapılıp yapılmadığını denetledi.

Coronavirüs'e karşı amansız bir mücadele yürüttüğümüz bu zor günlerde milleti resmen soyan sarımsak satıcıları, şu açıklamayı yaptı: Coronavirüs salgını öncesi sarımsağı 30 liraya alıp, 35-40 liradan satıyorduk. Salgının Türkiye'de görülmesinin ardından sarımsak fiyatları fırladı. Şu an biz kilosunu 80 liraya alıyoruz. 90 liradan satıyoruz. Halkı sarımsağın fiyatı konusunda ikna etmekte zorlanıyoruz. Bazı vatandaşlar bizi şikayet etmekle tehdit ediyor...