Coronavirüs İran’ı vurdu! Bilim insanlarının hazırladığı rapor korkuttu: 3 milyon kişi ölebilir

Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs, tüm dünyaya yayıldı. İran'da bin 135 can aldı. İnsanların yüzde 80 oranında izole edildiği senaryoya göre, ülkede ölü sayısı ise 12 bin civarında olacak. Karantina uygulamasının eksik yapılması halinde ölü sayısının 110 bin olması bekleniyor. En kötüsü olan üçüncü senaryoda ise vaka sayısının 4 milyon, ölü sayısının ise 3 milyon 500 bin olacağı ifade ediliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mart 2020 Güncelleme 19 Mart 2020, 07:00
Coronavirüs İran’ı vurdu! Bilim insanlarının hazırladığı rapor korkuttu: 3 milyon kişi ölebilir

İÇİNDEKİLER


Ülkede Coronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı bin 135'e çıktı. Cenazelerde gözyaşları sel olup aktı.

Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs, tüm dünyaya yayıldı. İran'da bin 135 can aldı. İnsanların yüzde 80 oranında izole edildiği senaryoya göre, ülkede ölü sayısı ise 12 bin civarında olacak. Karantina uygulamasının eksik yapılması halinde ölü sayısının 110 bin olması bekleniyor. En kötüsü olan üçüncü senaryoda ise vaka sayısının 4 milyon, ölü sayısının ise 3 milyon 500 bin olacağı ifade ediliyor.


Kum kentinden çıkanların ateşleri ölçüldü.


Başkent Tahran'da İranlılar Coronavirüs nedeniyle plastik eldiven ve maske takıyor.


TEDBİR-19
Avrupa'nın tamamına yayılan yeni tip Coronavirüs (Kovid-19) vakalarının sayısı 80 bini aştı. Binlerce kişi kurtarılamadı. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla ülkelerin aldıkları tedbirler de sıkılaştırılıyor.

BOSNA
Kafe ve restoranlar kapatıldı.


FRANSA
Kısmi sokağa çıkma yasağı geldi.


İSPANYA
İnsanlar evlerinden çıkmıyor.


İTALYA
Habersiz sokağa çıkanlara ceza var.



İNGİLTERE
Maske önlemleri devam ediyor.


KORKUTAN RAKAM!
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip Coronavirüs herkesin kabusu haline geldi. Yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 198 bin 741 olarak bildirdi. Siteye göre, Kovid-19 nedeniyle toplam 7 bin 989 kişi öldü, 82 bin 779 kişi de iyileşti.



17 BİN LİRAYI ÇÖPE ATTI!
Ünlü manken Naomi Campbell, giydiği tulum, eldiven ve taktığı maskeyle Coronavirüsü ne kadar ciddiye aldığını gösterdi. Yine önlem olarak, 2 bin 750 dolarlık Burberry marka kaşmir pelerinini bir saniye bile düşenmeden çöpe attı. Sosyal medya yıkıldı.
Naomi Campbell, tüm dünyanın kabusu olan virüse yakalanmamak için her türlü önlemi alıyor.



ÜNLÜ FESTİVAL İPTAL EDİLDİ
İn
giltere'nin Glastonbury şehrinde düzenlenn dünyaca ünlü Glastonbury açık hava festivali, Coronavirüs nedeniyle iptal edildi. Festivali, aralarında Paul McCartney, Taylor Swift ve Kendrick Lemar'ın da bulunduğu birçok ünlü ismi ağırlayacaktı.




İLK HAYVAN ÖLÜMÜ
Çin'de başlayarak tüm dünyaya yayılan Coronavirüs, etkilerini göstermeye devam ediyor. İlk köpek ölümü yaşandı. 17 yaşındaki Pomeranian cinsi köpek, karantinadan evine döndükten sonra Hong Kong'da hayatını kaybetti.