Karınca istilası nerede? Karınca istilası Türkiye'ye geldi mi? Kur'an-ı Kerim'de var mı?
Karınca istilası nerede? Çekirge istilası sonrasında gündemde karınca istilası konuşulmaya başlandı. Umman'da karınca istilası yaşandı. Umman'dan gelen videolar kısa süre içerisinde sosyal medyada yayıldı. Peki karınca istilası Türkiye'ye gelir mi? Son dönemde Doğru Afrika ülkeleri, Hindistan, Pakistan ve Irak gibi birçok bölgede görülen çekirge sürülerinin ardından Umman'da karınca istilası ortaya çıktı. Çekirge istilası sonrasında karınca istilasına uğrayan bölgelerden sonra Türkiye bu durumdan etkilenecek mi merak ediliyor.
Çekirge istilası derken, şimdi de karınca istilası ile yüzleşiyoruz. Karıncalar milyarlarca rakama ulaşabilmektedir. Karınca, topluluk durumunda yaşayan, erkek, dişi ve işçi olmak üzere üç çeşidi bulunan bir böcektir. Karınca istilası nerede? Afrika ve Asya'da görülen çekirge istilası gündem olmuştu. Şimdi ise Umman'daki karınca istilası gündem oldu. Umman'dan gelen görüntüleri konuşulmaya başlandı. Peki karınca istilası nedir? Umman ya da resmî adıyla Umman Sultanlığı, güneybatı Asya'da, Arap Yarımadası'nın güneydoğusu kıyısında yer alır.
DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ
UMMAN NEREDE?
Umman ya da resmî adıyla Umman Sultanlığı, güneybatı Asya'da, Arap Yarımadası'nın güneydoğusu kıyısında yer alır. Kuzeybatıda Birleşik Arap Emirlikleri, batıda Suudi Arabistan, güneybatıda ise Yemen ile sınır komşusudur. Güneyde ve doğuda Hint Okyanusu, kuzeydoğuda ise Basra Körfezi ile çevrilidir.

KARINCA SÜRÜSÜNDEN KURTULMANIN YOLLARI...
1)SİRKE
Karıncaların bir diğer nefret ettiği şey de sirkedir. Sirke aynı zamanda temizlik yapmak için de kullanıldığından bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz.
2)TARÇIN
Hemen hemen herkes tarçın kokusuna bayılır. Ancak karıncalar tarçından nefret ederler. Tarçın yağı veya toz tarçını karıncaların evinize girdiği yolun üstüne dökerek onları kaçırabilirsiniz.
– Yarım çay kaşığı toz tarçını veya tarçın yağını bir bardak suyun içine dökün. Karışıma pamuk bandırarak karıncaların geçtiği yerlere sürün.
– Bir diğer yöntem de pencerelere, kapı girişlerine ve evin diğer girişlerine çubuk tarçın bırakmak.
– Son bir yöntem de sprey şişesine tarçın yağı ve su ekleyip bunu karıncaların geçtiği yolların üstüne püskürtmek.
KARINCALARDAN KURTULMANIN YÖNTEMLERİ NELERDİR? KARINCALARI UZAKLAŞTIRMAK İÇİN…
Karıncalara doğal çözüm için giriş yerlerine ve karıncaların dolaştıkları yerlere şunları koyun:
Limon suyu
Karanfil
Okaliptüs yağı
Nane yağı,
Sarımsak,
Kahve telvesi
Kırmızı biber,
Defne yaprağı,
Mısır unu.