Sağlık Bakanlığı atama sonuçları açıklandı! 2020 Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurası!

2020 Sağlık Bakanlığı atama sonuçları açıklandı. Binlerce kişinin başvuruda bulunduğu Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurası vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda noter huzurunda çekiliş tamamlandı. Yeniden atama kuraları; tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına yeniden atanacak ve ilk defa atanacak kişiler için yapıldı.

Giriş Tarihi 12 Mart 2020, 15:27 Güncelleme 12 Mart 2020, 15:27
Sağlık Bakanlığı atama sonuçları açıklandı! 2020 Sağlık Bakanlığı ilk defa ve yeniden atama kurası!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı atama sonuçları açıklandı. https://yhgm.saglik.gov.tr adresinden 2020 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası yapıldı. 18 Şubat 2020 tarihinde başlayan başvurular, Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alındı. Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için çekiliş tamamlandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA SONUÇLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI YENİDEN ATAMA KURASI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır.

ATAMAYA ESAS İSTENEN BELGELER

1) Kura sonrasında Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen adayların atama işlemlerinin tamamlanması için aşağıda belirtilen atamaya esas belgeler başvuru dilekçeleri ile birlikte; ilan edilen takvim çerçevesinde yerleştikleri kurumun ekte belirtilen adresinde olacak şekilde kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir.

a) Adli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçe.

b) Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair durumunu beyan eden imzalı dilekçe. (Bakaya olanların atamaları yapılmayacaktır)

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan eden imzalı dilekçe.

d) Vesikalık fotoğraf. (son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet)

e) Mal bildirim formu.

f) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli.

g) Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belge.