Hava durumu | Meteoroloji ve Valilikten son dakika İstanbul uyarısı! Sarı alarm verildi

Son dakika hava durumu tahminleri Meteorolojinin internet sitesinden yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul başta olmak üzere yurdun batı kesimleri için fırtına uyarısı yaptı. Fırtınanın öğle saatlerinden itibaren etkili olacağı belirtilirken, İstanbul için "sarı alarm" verildi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte hava durumu ile ilgili son detaylar...

Giriş Tarihi 25 Şubat 2020, 14:14 Güncelleme 25 Şubat 2020, 14:14
Hava durumu | Meteoroloji ve Valilikten son dakika İstanbul uyarısı! Sarı alarm verildi

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Türkiye'nin batı kesimleri için fırtına uyarısı yapıldı. Genel Müdürlükten yapılan duyuruya göre, yarın güney ve güneybatı yönlerden esecek rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında fırtına şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli fırtına öngörülüyor.

Meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

VALİLİK DE UYARDI
İstanbul Valiliği'nden Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü'nün verileri paylaşıldı. Açıklama şu şekilde: Yarın Güney ve Güneybatı yönlerinden esecek olan rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren bölgemizde fırtına (60-75 km/saat), Perşembe günü ise kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

25 ŞUBAT 2020 SALI HAVA DURUMU

26 ŞUBAT 2020 ÇARŞAMBA HAVA DURUMU


27 ŞUBAT 2020 PERŞEMBE HAVA DURUMU

28 ŞUBAT 2020 CUMA HAVA DURUMU

29 ŞUBAT 2020 CUMARTESİ HAVA DURUMU