Hava durumu | Meteoroloji'den İstanbul ve birçok il için yağış uyarısı! 16 Şubat Pazar hava nasıl olacak?

Türkiye genelinde yağışlar ve soğuk hava dalgası etkisini göstermeye devam ediyor. Şubat ayının ortalarında olduğumuz şu günlerde hava mevsim normallerinde seyrediyor. Pazar günü hava durumunu merak eden milyonlarca kişi Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarını yakından takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bazı iller için sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Peki, yarın hava nasıl olacak? İşte yurt geneli hava durumu raporu

Giriş Tarihi 15 Şubat 2020, 21:23 Güncelleme 15 Şubat 2020, 21:23
Hava durumu | Meteoroloji’den İstanbul ve birçok il için yağış uyarısı! 16 Şubat Pazar hava nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Vatandaşlar Şubat ayının ortalarında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika sağanak yağış ve kar yağışı uyarılarını öğrenmek istiyor. Bu kapsamda MGM 15 Şubat Cumartesi ve 16 Şubat Pazar günü yurt genelinde beklenen hava durumu raporunu ve sıcaklık değerlerini açıkladı. Kurum İstanbul başta olmak üzere birçok il için sağanak yağış uyarısında bulundu. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istendi.

PAZAR GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Yalova), Ege, Akdeniz (Mersin dışında), Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Konya ve Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, doğusunun hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batısı ile gece saatlerinden sonra Mersin dışında Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir ve Konya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Düzce çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin güney kesimlerinin yer yer hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve karla karışık yağmurlu yüksek kesimlerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.