Kocaeli'de yarın okullar tatil mi? Kocaeli 7 Şubat Cuma kar tatili MEB Valilik açıklaması yapıldı mı?

Kocaeli'de son günlerde hava sıcaklarının düşmesinin ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarıları yakından takip ediliyor. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası eğitimi zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu kapsamda şehirde yaşayan öğrencilerin Kocaeli'de yarın okullar tatil mi?" sorusuyla ilgili araştırmalarında yoğunluk yaşandığı görülüyor. Peki, Valilik ve MEB 7 Şubat Kocaeli kar tatili için açıklama geldi mi? Kocaeli okulların tatil olup olmayacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Kocaeli Valiliği ya da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldiğinde haberimizin içinde yer alacak. İşte Kocaeli 7 Şubat Cuma kar tatili haberleri...

Giriş Tarihi 06 Şubat 2020, 18:05 Güncelleme 06 Şubat 2020, 18:05
Kocaeli’de yarın okullar tatil mi? Kocaeli 7 Şubat Cuma kar tatili MEB Valilik açıklaması yapıldı mı?

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de yarın okullar tatil mi? Kocaeli'de yaşayan milyonlarca öğrenci ve veli okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Kocaeli'de yarın okullar tatil mi sorusu o ilde yaşayanlar tarafından arama motorlarında sorgulatılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Şubat Cuma günü Türkiye genelinde beklenen hava sıcaklık değerlerini ve kar yağışı görülecek illeri tek tek duyurdu. Ülkemizin birçok ilinde kar yağışlarının başlamasıyla birlikte öğrenci ve velilerin aklında yaşadıkları illerde okulların tatil olup olmayacağı yer alıyor. Peki Kocaeli'de 7 Şubat Cuma kar tatili MEB Valilik açıklaması yapıldı mı?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

7 ŞUBAT YARIN KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Kocaeli'de okulların tatil olup olmayacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Kocaeli Valiliği ya da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldiğinde haberimizin içinde yer alacak.

İL VE İLÇELERİN SON DAKİKA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAELİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

KOCAELİ'DE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli'de meydana gelecek fırtına öncesi tüm kurum ve kuruluşlara dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ilgili uyarısında 5.02.2020- 06.02.2020 saat 23.59 arasında bölgemizde meydana gelecek kuvvetli ve tam fırtına(70/100 km saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirilmektedir" ifadelerine yer verildi.

HAVA DURUMU

Rüzgarın hızlı bir şekilde karayele dönmesi Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkları hızlıca düşürüyor. Yarından itibaren oldukça soğuması beklenen havanın hafta sonu yurt geneline yoğun yağış bırakması bekleniyor.

Ankara'da ise başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde devam edecek.

Yağışlar ise Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı, zamanla İç Ege, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Erzurum, Bingöl, Muş, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların Isparta, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya'nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı, zamanla İç Ege, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Erzurum, Bingöl, Muş, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Isparta, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya'nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KAR YAĞIŞI ÇEŞİTLERİ

Lapa Lapa : Kar tanelerinin büyük boyutta, iri taneler halinde yağmasına denir.

Tipi : Eğer şiddetli bir kar yağışı, sert rüzgarlar eşlinde yağıyorsa, süzülmek yerine, hızlı hareket kabiliyetine kavuşur. Bu şekilde daha hızlı ve çok miktarda yağma yaparlar. Genellikle 40 kilometre/saat'ten hızlı esen rüzgarlarda, görüş mesafesini oldukça düşüren kar yağışına tipi denir.

Kuru kar : Çok soğuk hava koşullarında, su damlacıkları erken donma yaparlar ve boyutları 1 mm'den küçük olmasına rağmen, kar kristalleri yağmaya başlar. Küçük buz tanelerini andırırlar, yere düştüklerinde ince bir tabaka oluştururlar, olağan kar tanesinden daha sert olurlar ve kolay erimezler. El ile birleştirilmeleri ve kar topu yapılması daha zor olur.

Sulusepken : Yukarıda kar olarak başlayan yağış, atmosferde aşağıya doğru yağarken havanın sıcaklık derecesinden dolayı erimeye başlar. Bunun sonucunda yer seviyesine ulaştıklarında yarı sıvı bir hal alırlar. Bu tür kar yağışına sulu kar ya da sulusepken denir.

Graupel (bulgur) : Kar tanelerinin çevresinin buz tabakası ile kaplı olarak yağmasıdır. Yukarı yönlü bir hava hareketi sonucu oluşur. Genellikle denizin nispeten sıcak, havanın çok soğuk olduğu deniz kıyısı bölgelerde görülür. Kar taneleri yere düştüklerinde zıplarlar ve hızlı yere düşerler.