Büyük şef! MasterChef 2019 Şampiyonu Cemre Uyanık kök hücre bağışında bulundu

MasterChef 2019 Şampiyonu Cemre Uyanık birincilik ödülünü aldıktan sonra özel bir hastanede kök hücre bağışı yaptı. Uyanık, "Türk Kızılayı'na düzenli olarak kan bağışı yapıyordum. ABD'deyken TÜRKÖK'ten nakil bekleyen bir hastayla iliğimin uyumlu olduğu haberini aldım. Anneme bile haber vermeden Türkiye'ye döndüm. Yarışma öncesinde tıbbi prosedürlerin tamamlanması için kan verdim. Birinciliğimin açıklanmasının ardından hastaneye gelerek kök hücre bağışını tamamladım." dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2020 Güncelleme 01 Ocak 2020, 07:54
Büyük şef! MasterChef 2019 Şampiyonu Cemre Uyanık kök hücre bağışında bulundu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi ekran başına kilitleyen MasterChef 2019 Şampiyonu Cemre Uyanık birincilik ödülünü aldıktan sonra özel bir hastanede kök hücre bağışı yaptı. Şampiyonluğunun açıklanmasının üzerinden 24 saat geçmeden donör olan Cemre Uyanık süreci şöyle anlattı:

Türk Kızılayı'na düzenli olarak kan bağışı yapıyordum. ABD'deyken TÜRKÖK'ten nakil bekleyen bir hastayla iliğimin uyumlu olduğu haberini aldım. Anneme bile haber vermeden Türkiye'ye döndüm. Yarışma öncesinde tıbbi prosedürlerin tamamlanması için kan verdim. Birinciliğimin açıklanmasının ardından hastaneye gelerek kök hücre bağışını tamamladım.