Sosyal konutta e-Devlet'ten tek tıkla kolay başvuru! 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut başvuru şartları neler?

100 bin sosyal konuta başvuru yağdı. İlk gün 17 bin 506 kişi Ziraat Bankası’nın yolunu tutarken, başvuru kolaylaştı. Vatandaş e-Devlet’ten tek tıkla eve ulaşacak. Peki, 2020 TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları nelerdir? Sosyal konuta e-Devlet'ten nasıl başvuru yapılır? İşte 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2019 Güncelleme 18 Aralık 2019, 07:59
Sosyal konutta e-Devlet’ten tek tıkla kolay başvuru! 2020 TOKİ 100 bin sosyal konut başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER




Başkan
Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği, 81 şehre TOKİ tarafından inşa edilecek 100 bin konut, heyecan yarattı. Dar gelirlileri 894 liradan başlayan taksit, 240 ay vade ile ev sahibi yapacak sosyal konut hamlesi büyük ilgiyle karşılandı. İlk gün 17 bin 506 kişi konut sahibi olmak için başvuru yaptı. En çok başvuru alan iller arasında İstanbul birinci oldu. İstanbul'un Arnavutköy ilçesi için bin 560, Başakşehir ilçesi için 2 bin 758, Tuzla ilçesi için ise 2 bin 69 kişi başvurdu. Kira öder gibi ev imkanından yararlanmak da kolaylaştı.


Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türksat, başvuruların e-Devlet'ten yapılmasına yönelik entegrasyonu tamamladı. e-Devlet üzerinden yapılacak başvurular, TOKİ tarafından değerlendirilecek ve başvuruya engel bir durum yoksa ödeme süreci başlatılacak. Bu aşamada başvuru sahibinin Ziraat Bankası nezdinde TL olarak açılmış bir cari hesabı varsa, müsait olan hesabından otomatik olarak 500 lira tahsil edilecek. TL olarak açılmış bir cari hesap bulunmaması durumunda, başvurunun tamamlanması halinde ilgili banka şubesinde başvuru sahibi adına bir cari hesap açılacak ve ilgilinin hesabından otomatik olarak 500 lira tahsil edilecek.


Söz konusu hesapta başvuruyu takip eden ilk iş günü mesai saati sonuna kadar yeterli miktarda bakiye bulunmaması durumunda başvuru geçersiz sayılacak.


NASIL ALINACAK?

● Başvurular 15 Ocak'a kadar alınacak.

● Nüfus cüzdanı ile başvuru yapılacak.

● 2+1'ler için 500, 3+1'ler için bin lira başvuru bedeli alınacak. Bu, daha sonra peşinattan düşülecek.


● Başvurular konut sayısından fazla olursa kura çekilecek. Kura yeri ve saati TOKİ'nin web sayfasında duyurulacak.

● Fiyatın yüzde 10'u peşin, kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek.

● Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimlerine ise konutlar; sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak.