Elazığ'da yarın okullar tatil mi? 10 Aralık Salı Elazığ için MEB kar tatili açıklaması var mı?

Aralık ayının ilk günlerinden itibaren ülkemizin pek çok ilinde kar yağışları görülüyor. Olumsuz hava koşulları hayatı etkilerken öğrenci ve veliler yaşadıkları illerde okulların tatil olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor. Meteorolojinin tarafından yapılan tahminlere göre bazı illerde kar yağışı bekleniyor. Bu kapsamda merakla araştırılan sorular arasında Elazığ'da yarın okullar tatil mi sorusu yer alıyor.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2019, 18:37 Güncelleme 09 Aralık 2019, 18:43
Elazığ’da yarın okullar tatil mi? 10 Aralık Salı Elazığ için MEB kar tatili açıklaması var mı?

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılara göre 10 Aralık Salı günü sağanak yağış ve kar yağışı görülecek iller açıklandı. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların başında da etkilenen eğitim hayatı geliyor. Türkiye'nin birçok yerinde kar yağışlarının başlamasıyla öğrenci ve veliler yaşadıkları illerde okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Peki, Elazığ'da yarın okullar tatil mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

ELAZIĞ'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre geçen haftadan itibaren etkisini gösteren kar yağışlarının yarın bazı illerde etkisini arttırması bekleniyor. Ancak Elazığ'da okulların tatil olup olmadığına dair açıklama henüz resmi açıklama yapılmadı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı, zamanla az bulutlu olacak. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 8, Ardahan ve Ağrı'da 3, Erzincan'da 2, Kars'ta 1 derece ölçüldü. Gece sıcaklık Iğdır'da 2, Tunceli'de ise sıfır derece kaydedildi.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Tunceli ve Iğdır'da 7, Erzincan'da 4, Kars'ta 2, Ağrı, Erzurum ve Ardahan'da sıfır derece olması bekleniyor.

Bölgede etkili yağışların ardından kar kalınlıkları ise Erzurum'da 9, Ağrı ve Ardahan'da 3 santimetre oldu.

Yetkililer, bölge genelinde kuvvetli buzlanma, don ve yer yer sis beklendiğinden sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların; bu gece saatlerine kadar Hatay çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.