Kuruluş Osman Sofia tarihte var mı? Kuruluş Osman'ın Sofia'sı Alma Terziç nereli, kaç yaşında?

Kuruluş Osman karakterleri arasında en fazla merak edilenler arasında Sofia geliyor. Kuruluş Osman dizisinde Sofia karakterine Alma Terziç can verecek. Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman bu akşam izleyenlerine müthiş dakikalar yaşatacak. Kuruluş Osman Sofia kimdir? Kuruluş Osman'ın Sofia'sı Alma Terziç kaç yaşında? gibi soruların yanıtları tüm dizi takipçileri tarafından merak edilmeye başlandı. Kuruluş Osman Sofia hakkında tüm merak edilenler sizlerle.. Kuruluş Osman’ın Sofia’sı Alma Terziç 11 Temmuz 1987 tarihinde Yugoslavya'da dünyaya geldi.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 19:25 Güncelleme 20 Kasım 2019, 19:25
Kuruluş Osman Sofia tarihte var mı? Kuruluş Osman’ın Sofia’sı Alma Terziç nereli, kaç yaşında?

İÇİNDEKİLER

Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde olan Kuruluş Osman dizisi, ilk bölümü ile bu akşam izleyicilerinin karşısına çıkacak. Başarılı oyuncu Burak Özçivit'in Osman Gazi rolüne hayat verdiği Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun konu edildiği dizi izleyenlerini ekrana kilitlemeyi başaracak. Kuruluş Osman dizisinde Sofia karakterine Alma Terziç hayat verecek. Kuruluş Osman Sofia kimdir? Kuruluş Osman'ın Sofia'sı Alma Terziç kaç yaşında? gibi soruların yanıtları tüm dizi takipçileri tarafından merak edilmeye başlandı. Kuruluş Osman Sofia hakkında tüm merak edilenler sizlerle..

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

KURULUŞ OSMAN SOFİA KİMDİR?

Kuruluş Osman'ın Sofia'sı Alma Terziç 11 Temmuz 1987 tarihinde Yugoslavya'da dünyaya geldi. 2012 yılında müziklerini Zülfü Livaneli'nin yaptığı "Veda" dizisinde Eirene karakterini canlandırdı, bu dizide Mehmet Aslantuğ ve Fahriye Evcen ile birlikte rol aldı. 2013 yılında "Öyle Sevdim ki Seni" sinema filminde oynadı. 2014 yılında "Şeref Meselesi" adlı dizide Kerem Bursin, Şükrü Özyıldız ve Yasemin Allen ile beraber oynadı. Alma Terziç , tarihi dizi Kuruluş Osman'da Sofia (Sofya) karakterine hayat verecek.

Kuruluş Osman Sofia tarihte var mı?

Kuruluş Osman dizisi Sofia karakterinin gerçek tarihte yaşayıp yaşamadığı konusunda yaptığımız araştırmalarda çok sağlıklı bilgilere rastlayamadığımızı belirtmek isteriz.

Padişahların Yabancı Anneleri

Sultan 1. Murad'ın annesi Rum asıllı "Horofira" iken, Müslüman olduktan sonra"Nilüfer Hatun" ismini almıştır.

Yıdırım Bayezid'in annesi Bulgar asıllı "Marya" iken, Müslüman olduktan sonra, "Gülçiçek Hatun" ismini almıştır.

Sultan 2. Murad'ın annesi, bazı kaynaklara göre "Veronika" isimli bir Hıristiyan iken, Müslüman olduktan sonra "Emine Hatun" ismini almıştır.

Fatih Sultan Mehmed Han'ın annesi Sırp kralının kızı "Mara Despina" iken, Müslüman olduktan sonra "Hüma Hatun" ismini almıştır.

Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Polonyalı "Helga" iken Müslüman olduktan sonra "Hafsa Sultan" ismini almıştır.

Sultan İkinci Selim'in annesi Rus ya da Ukrayna uyruklu "Roza ya da Roxana" iken, Müslüman olduktan sonra "Hürrem Sultan" ismini almıştır.