Mevlid Kandili duaları | Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? İşte Mevlid Kandili'nde okunacak dualar

Mevlid Kandili duaları, bu mübarek günde en çok araştırılanlar arasında ilk sıralarda geliyor. Bugün Mevlid Kandili'ni idrak edecek Müslümanlar, dualarla ve ibadetlerle bu mübarek günü ihya edecekler. Peki, Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Konu ile ilgili merak edilenleri sayfamızda derledik. İşte Mevlid Kandili'nde okunacak dualar...

Giriş Tarihi 08 Kasım 2019, 08:38 Güncelleme 08 Kasım 2019, 08:38
Mevlid Kandili duaları | Mevlid Kandili’nde hangi dualar okunur? İşte Mevlid Kandili’nde okunacak dualar

İÇİNDEKİLER

Bugün 8 Kasım Cuma Mevlid Kandili... Müslümanlar, Mevlid Kandili'ne ulaşmanın sevincini yaşıyor. İslam peygamberi H.z. Muhammed'in doğum gününü ifade eden Mevlid Kandili, dualarla ve ibadetlerle idrak edilecek. Mevlid Kandili'ni idrak edecek olan vatandaşlar, bugün hangi duların okunması gerektiğini araştırıyor. Peki, Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Kandil duları neler? İşte Mevlid Kandili'nde okunacak dualar...

MEVLİD KANDİLİ'NDE OKUNACAK DUALAR

Ya Rabbi!

Ey her şeye gücü yeten Allahım. Efendimiz'i düşünmekle hayatın hiç kimseye nasip olmayan tadını ve varlığın bitmeyen zevkli maceralarını duyarız. Duyarız imanın yenilmez gücünü, Duyarız Müslümanlığın kahramanlık olduğunu, duyarız doğruluğun paha biçilmez kıymetler ihtiva ettiğini, duyarız iffet ve ismetin, meleklerinkine denk insan tabiatının bir buudu haline geldiğini. Nolur bu ve benzeri nice güzellikleri daha derince ve engince bütün insanların ruhlarına duyur Ya Rabbi!

İşte en güzel Mevlid Kandili duaları...

Allâhım!

Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, korkaklıktan, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!


Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle ) Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Mevlid Kandili Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

MEVLİD KANDİLİ'NDE NELER YAPILMALI?

Hz. Peygamber (s.a.s.), bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir (Tirmizî, Savm, 39). Ancak bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şeklinden bahsetmemiştir. Bu bağlamda mübarek gün ve geceleri, bağışlanma ve hayatımıza çekidüzen vermek için fırsat anı olarak görmemiz gerekmektedir. Dolayısıyla müminler kandil gecelerinde, hayatlarının gidişatını gözden geçirmeli; hata ve günahları için tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza veya nafile namaz kılarak bu fırsatları değerlendirmelidirler.

Kandil gecelerinin gündüzlerinde yani geceyi takip eden ertesi günde oruç tutmak müstehaptır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), "Şaban'ın ortasında (yani berat gecesinde) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, 'Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu isteyen…' der." (İbn Mâce, İkâmetü's-Salat, 191) buyurmuştur.