Yarın PTT ve kargolar çalışıyor mu? 28 Ekim Pazartesi PTT ve kargolar açık mı, kapalı mı?

Bazı kurum ve kuruluşlarda işi olan vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na az bir zaman kala açık olan kurum ve kuruluşlar hakkında araştırma yapıyor. Vatandaşlar konu hakkında araştırmalarını sürdürürken yarın PTT ve kargolar çalışıyor mu sorusu merak konusu oldu. Peki, 28 Ekim Pazartesi PTT ve kargolar açık mı, kapalı mı? İşte merak edilen bilgiler...

Giriş Tarihi 27 Ekim 2019, 20:11 Güncelleme 27 Ekim 2019, 20:54
Yarın PTT ve kargolar çalışıyor mu? 28 Ekim Pazartesi PTT ve kargolar açık mı, kapalı mı?

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim Salı günü Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanacak. 28 Ekim Pazartesi gününün yarım gün resmi tatil olmasıyla nedeniyle işlerini halletmek isteyen pek çok kişi Yarın PTT ve kargolar çalışıyor mu sorusuna yanıt arıyor. Peki, 28 Ekim Pazartesi PTT ve kargolar açık mı, kapalı mı? İşte cevabı...

YARIN PTT VE KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Birçok kargo şirketi 28 Ekim tarihinde öğlene kadar hizmet verecek. Aynı zamanda PTT şubeleri de 28 Ekim'de yarım gün açık olacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü ise resmi tatil nedeniyle kargo şirketleri hizmet vermeyecek.

28 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ BANKALAR ÇALIŞIYOR MU?

28 Ekim Pazartesi günü kamu bankaları ile özel bankalar yarım gün açık olacak. Borsa İstanbul'da öğlene kadar hizmet verecek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesiyle birlikte, Cumhuriyet'in ilanı anısına her yıl 29 Ekim gününün Türkiye'de kutlanmasına karar verildi ve milli bayram olarak ilan edildi.

29 Ekim 1923'te TBMM, 1921 Anayasası (Teşkilat-ı Esasiye Kanunu)'nda yaptığı değişiklikle devletin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir ve Cumhuriyetin ilanının yapıldığı gece atılan 101 pare top ile kutlanmış ve ilk Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1924 tarihinde büyük şenliklerle kutlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı, günümüzde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanmaktadır. 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere resmi tatil ilan edilmiştir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kutlamalar dahilinde çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin 10. yılı kutlamalarının yapldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü "en büyük bayram" olarak ifade etmiştir.