Safer ayı ne zaman bitecek? Safer ayının son günü hangi tarihte? Rebiülevvel ayı ne zaman?

Müslüman alemi için aylardan birisi olan Safer ayı şu dönemlerde vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bu kapsamda merakla araştırılan sorular arasında Safer ayı ne zaman bitecek sorusu yer alıyor. Aynı zamanda Safer ayından sonra gelecek olan Rebiülevvel ayı hakkında araştırmalar artış gösterdi. Peki, Safer ayının son günü hangi tarihte? Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak?

Giriş Tarihi 25 Ekim 2019, 17:45 Güncelleme 25 Ekim 2019, 17:45
Safer ayı ne zaman bitecek? Safer ayının son günü hangi tarihte? Rebiülevvel ayı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Muharrem ayının bitimiyle birlikte Safer ayı, 30 Eylül tarihinde başladı. Hicri takvime göre, Safer ayından sonra Rebiülevvel ayı idrak edilmeye başlanacak. Bu nedenle Safer ayı ne zaman bitecek sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki, Safer ayının son günü hangi tarihte? Rebiülevvel ayı ne zaman? İşte merak edilen bilgiler...

SAFER AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

30 Eylül tarihinde idrak edilmeye başlayan Safer ayı, 28 Ekim tarihinde sona erecek.

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Mevlid Kandili'ni de içinde barındıran Rebiülevvel ayı, 2019 yılında 29 Ekim Salı günü başlayacak.

SAFER AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Hicrî ayların ikincisidir. Hicrî ayların birincisi, bilindiği gibi Muharrem ayıdır ve içinde aşûre günü vardı. Üçüncüsü ise Rebî'ül-Evvel ayıdır ve bu ayın 12. Gecesinde Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) dünyayı şereflendirdi. Hicrî takvimde bazı ayların ve günlerin; gerek içinde farz kılınan ibadetler, gerekse bir kudsî tarihin unvanı olmaları hasebiyle mukaddes tanındığı biliniyor. Meselâ Recep, Şaban ve Ramazan ayları, nafile ve farz ibadetlerin içerisinde teşrî kılındığı üç ibâdet ayı olarak bilinir; bu aylardan bilhassa Ramazan ayı ve bu ay içindeki Kadir Gecesi Kur'ân'da da ifâdesini bulur; diğer ikisi de muhtelif nafile ibâdetler için münbit birer zemin teşkil ettiği sahih hadislerde beyan edilir. İslâmiyet öncesi Araplar arasında da Muharrem, Recep, Zi'l-Kâde ve Zi'l-Hicce aylarının hürmet duyulan aylardan olduğu ve bu aylarda Arapların savaş yapmaktan çekindikleri biliniyor.