Mormiks nedir? Malatya'da üretilen mor ekmek nasıl yapılır? Mor ekmeğin faydaları neler?

Mormiks nedir, sorusu son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alıyor. Mormiksten yapılan 'Mor ekmek' ilk kez Malatya'da üretilmeye başlandı. Bu gelişmelerin ardından mormiks ve mor ekmeğin içeriği merak edilmeye başlandı. Peki, mormiks nedir? Mor ekmek nasıl yapılır? Mor ekmeğin faydaları neler?

Giriş Tarihi 21 Ekim 2019, 14:36 Güncelleme 21 Ekim 2019, 14:36
Mormiks nedir? Malatya’da üretilen mor ekmek nasıl yapılır? Mor ekmeğin faydaları neler?

İÇİNDEKİLER

Mormiks nedir? Mor ekmeğin faydaları neler? Türkiye'de ilk kez Malatya'da üretilmeye başlanan mor ekmeğin içeriği merak ediliyor. Japonya'da zorunlu olarak tüketilen mormiksin insan vücuduna yararlı olduğu biliniyor. Fonksiyonel gıda olarak bilinen mormiksin vücutta onarım işlemlerini başlatıığı uzmanlar tarafından açıklandı. Peki, mormiks nedir? Mor ekmek nasıl yapılır? Mor ekmeğin faydaları neler? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

MOR EKMEK İLK KEZ MALATYA'DA ÜRETİLİYOR

İstanbul Üniversitesi Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nin on yıllık araştırmaları sonucu Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından geliştirilen mor ekmeğin imalatına Malatya'da başladı.

Mormiks ve mor ekmek ile ilgili merak edilenler için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

Beyaz ekmeğin sağlığa zararlı olduğunu ve mor ekmeğin vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü dile getiren Bahadır Yılmaz, "Bu büyük sorumluluğu bize verdiği için şirketim, çalışanlarım ve Malatyalılar adına Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibine teşekkür ediyorum. Özellikle beyaz ekmeğin, çok hızlı sindirildiği, kan şekeri düzeyini olumsuz etkilediği, glisemik indeksi yüksek olduğu ve obezitenin nedenlerinden biri sayıldığı için, artık tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Bir başka deyişle, beyaz ekmek artık sağlıklı beslenmenin bir parçası değildir ve hatta bir cips, bir kola gibi de düşmandır. Biz mor ekmeği ürettik, öncelikle kendimiz tükettik, faydalı olduğuna inandık, yakınlarımıza önerdik, onlardan da olumlu tepkiler gördük ve piyasada satmaya karar verdik" dedi.

MORMİKS NEDİR?

Vatandaşların memnun olduğunu ifade eden Yılmaz, "Mor ekmek, simit, baklava üretimini yapıyoruz. Şu an için çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ürünlerimizi Malatya dışına da göndermeye başladık. Malatyalılar ürünlerimizi firmamız şubelerinden rahatlıkla alabilirler. Ürünlerimiz tamamen mormiksten yapılmaktadır. Mormiks bir fonksiyonel gıdadır. Fonksiyonel gıda demek, vücutta onarım işlemlerini başlatmaya çalışan gıdadır. Bu tür gıdalar Japonya'da devlet kanunuyla zorunlu hale getirilmiştir. Türkiye'de mormiks Prof. Dr. İhsan Kara tarafından 19 kişilik ekiyle 12 yılda ortaya çıkan bir başarı ve emeğin ürünüdür. Tamamıyla doğaldır ve tamamıyla orijinaldir" ifadelerini kullandı.

MORMİKSİN FAYDALARI NELER?

Mormiksin faydalarından bahseden Yılmaz, "şeker hastalarımızın şekerini baskılamakta ve şeker hastalıklarının yan etkileriyle de mücadele etmektedir. Mormiks kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp, beyin damarları tıkanmalarında, böbrek yetmezliklerinde, kol- bacak ağrıları ve uyuşmalarında, diz ve kalça eklem ağrıları, unutkanlık ve Alzheimer hastalıklarında çok başarılı sonuçlar elde edildiği hocalarımız tarafından kanıtlanmıştır" dedi.