İnternet’ten tatil aldı, hayatının şokunu yaşadı: Rezervasyonunuz yoktur

Bodrum’daki lüks bir otelin internet sayfasını kopyalayan çete, 200 aileyi dolandırdı. Son mağdur ise İstanbul’da yaşayan Yazıcı Ailesi oldu. Aile, otele gidip ‘Rezervasyonunuz yoktur’ cevabı alınca şok yaşadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2019 Güncelleme 23 Eylül 2019, 07:56
İnternet’ten tatil aldı, hayatının şokunu yaşadı: Rezervasyonunuz yoktur

İÇİNDEKİLER

Dolandırıcılar sadece bankaların değil otellerin de internet sitelerini kopyalıyor. İstanbul'da av malzemesi satan bir dükkanın sahibi olan Sait Yazıcı (42), tatil için yer arayışı sırasında Bodrum'daki bir oteli beğenerek, internet üzerinden rezervasyon yaptırmak istedi. İncelediği sayfanın 'kopya otel' sayfası olduğunu bilmeyen Yazıcı, irtibat numarasını arayarak önce otel hakkında bilgi aldı. 1-7 Eylül arası rezervasyon yaptırmak isteyen Yazıcı, dolandırıcıların telefonuna gönderdiği hesap numarasına 5 bin 250 lira yatırdı.

'HALEN FAALİYETTELER'
1 Eylül'de Bodrum'a giden aile, otelde "Rezervasyonunuz bulunmamaktadır" denilince, dolandırıldıklarını anlayarak şikayet için savcılığa gitti. Bu yaz yaklaşık 200 kişiyi mağdur eden şebeke her yerde aranıyor. Sait Yazıcı, bu dolandırıcıların şebeke olduğunu belirterek, "Çantalarımızla otelin önünde kaldık. Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduk. Bu yöntem ile bu yaz 150-200 kişiyi aynı şekilde dolandırmışlar. Bu şahıslar hala 'kopya' internet sayfalarıyla dolandırıyor" dedi.



Sait Yazıcı