"12 bin yaşındaki" kelebek, Ağrı Dağı'nda yeniden görüntülendi

Türkiye'de ilk kez 1970'te Ağrı Dağı'nın 4 bin metre rakımında kaydedilen 'Kuzeyli Nazuğum' isimli kelebek türü, yaklaşık 50 yıl sonra yeniden görüntülendi. İşte Takvim Gazetesi’nin 23 Eylül 2019 tarihli yaşam sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2019 Güncelleme 23 Eylül 2019, 07:56
12 bin yaşındaki kelebek, Ağrı Dağı’nda yeniden görüntülendi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de ilk kez 1970'te Ağrı Dağı'nın 4 bin metre rakımında kaydedilen 'Kuzeyli Nazuğum' isimli kelebek türü, yaklaşık 50 yıl sonra yeniden görüntülendi. Araştırmacı Süleyman Ekşioğlu, kelebeğin 12 bin yıl önce, son Buzul Çağı'nda aşağıya indiğini, buzullar çekilmeye başlandığında da Ağrı Dağı'nın kuzey yamaçlarında kaldığını belirterek, "Normalde kelebeğin doğal yaşam alanı burası değil. Ağrı Dağı'nda sıkışmış bir tür" dedi.

İPTAL OLAN DÜĞÜNÜN PARASI İADE
Bursa'da düğünü iptal olan avukat Emircan Derdiman, ödediği düğün salonu parasının tamamını mahkeme yoluyla geri aldı. 7 ay kala düğünü iptal olan, düğün salonunun paranın 3'te 1'ini vermemesi üzerine yargıya giden Derdiman, hakem heyetince haklı bulundu. Derdiman, düğün salonunun itirazı üzerine Bursa 4. Ticaret Mahkemesi'nde görülen davayı da kazandı.

TÜRKLER KART SEVIYOR
ING Grubu'nun Yeni Teknolojiler Raporu, Türkiye'nin dijital bankacılıkta sahip olduğu potansiyelin Avrupa ve ABD ortalamasının üzerinde olduğunu gösterdi. 15 ülkeden yaklaşık 15 bin kişi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, katılan ülkeler toplamında yüzde 22'lik bir kesim nakit para olmayan bir dünyayı tercih edebileceğini söylerken, Türkiye'de bu oran yüzde 46 oldu.