İnternete kavuşan köylüler kutlama yaptı

Amasya'nın Suluova İlçesi'ne bağlı Bayırlı köyünde yaşayanlar, kapsama alanı dışında kaldı. İşte Takvim Gazetesi’nin 21 Eylül 2019 tarihli yaşam sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2019 Güncelleme 21 Eylül 2019, 08:01
İnternete kavuşan köylüler kutlama yaptı

İÇİNDEKİLER



Amasya'nın
Suluova İlçesi'ne bağlı Bayırlı köyünde yaşayanlar, kapsama alanı dışında kaldı. 2013'ten bu yana cep telefonu kullanabilen ancak internete giremeyen köylüler, yetkililere çağrı yaptı. Dün, yeni baz istasyonlarına kavuşan vatandaşlar internet erişimine başlayarak sevdiklerinin fotoğraflarına like (beğeni) atmaya başladı. İnterneti halay çekerek kutladı.



KARAKOLSPOR
Konya'da 15 arkadaş, her sabah mahallerindeki parkta müzik eşliğinde spor yapmaya başladı. Aynı parkta yürüyüş yapan S.B. isimli kadın, müzikten rahatsız olunca durumu polise aktardı. Şikayet üzerine dün karakolluk olan ve ifadeleri alınan 15 arkadaş, daha sonra serbest bırakıldı.


EĞİTİM HAREKEDİ
Amasya'da Tuğgeneral Hikmet Akıncı İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri, sahiplendikleri sokak kedisine Tarçın ismini verdi. Okulun maskotu olan Tarçın, geçtiğimiz günlerde iki yavru dünyaya getirdi. 40 dakika boyunca ders dinleyen, teneffüslerde de yavrularını besleyen Tarçın, herkesi mest etti. Okul Müdürü Yavuz Kazancı, "Tarçın derslerini aksatmıyor. Teneffüste de yavrularının ihtiyacını gideriyor. Tarçın daha da alıştı okula. Öğrenciler de hem Tarçın'ı hem yavrularını benimsedi" dedi.


64'LÜK TACİZCİ YAKALANDI
Bartın'da Mustafa U. (64), yan masasında oturan 16 yaşındaki liseli bir kıza cinsel tacize kalkıştı. Olayı gören market çalışanları, durumu polise aktardı. 64 yaşındaki sapık, gözaltına alındı. Ekipler, lise 2'nci sınıf öğrencisi L.K.'nin de ailesine de olayı anlattı. İfadesi alınan L.K., Mustafa U.'yu daha önce oturdukları mahalleden tanıdığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma açıldı.

'ARI'ZA ÇIKTI
Van'da arıcılar bal duasına çıktı. İmam duayı okurken arılar saldırdı. Cemaat nereye kaçacağını şaşırdı!

47 GÜNDE İKİ OĞLU ÖLDÜ
Adıyamanlı Nasrullah Çelik sırra kadem bastı. Öldürülüp yol kenarına atıldığı anlaşıldı.
İbrahim de kardeşinden 47 gün sonra boğulunca anne Saliha Çelik yetkililere çağrı yaptı: Katilleri bulun.