Plan yapmadan önce hava durumuna dikkat! Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi...

Eylül ayının ortası itibariyle sonbahar havası etkisini göstermeye başladı. İstanbul başta olmak üzere batı bölgelerinde sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 güne ilişkin beklenen hava durumu ve sıcaklık değerlerini açıkladı ve birçok il için gök gürültülü ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Peki yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? Haftasonu hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumu ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 19:51 Güncelleme 20 Eylül 2019, 19:51
Plan yapmadan önce hava durumuna dikkat! Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi...

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü art arda hava durumu ve sağanak yağış uyarıları geliyor... Eylül ayının ortaları itibari ile, sıcak havalar yerini soğuk ve yağışlı havalara bıraktı. Hal böyle olunca, gün içerisinde plan yapan vatandaşlar 'Hava durumu nasıl olacak?' sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Önümüzdeki beş güne ilişkin beklediği sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz merkezli birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine dikkat çeken kurum, ulaşımda aksamalar karşısında da vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas, Çankırı ve Yozgat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in 2000 m ve üzeri dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Zonguldak, Bartın, Sinop, Ordu ile Trabzon merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Giresun'un doğusu ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6-12 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Genellikle yağmur ve sağanak, Rize ve Artvin'in 2000 m ve üzeri dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Zonguldak, Bartın, Sinop, Ordu ile Trabzon merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Giresun'un doğusu ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli olması beklendiğinden heyelan, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km7sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu ile yarın Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE 9°C, 23°C Parçalı bulutlu

İSTANBUL 16°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

KOCAELİ 13°C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

TEKİRDAĞ 12°C, 23°C Parçalı bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 9°C, 20°C Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 16°C, 28°C Az bulutlu ve açık

İZMİR 16°C, 26°C Az bulutlu ve açık

MUĞLA 12°C, 29°C Az bulutlu ve açık

AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 20°C, 34°C Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 24°C, 33°C Az bulutlu ve açık

ISPARTA 10°C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

MERSİN 23°C, 30°C Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 12°C, 18°C Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 10°C, 18°C Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ 8°C, 19°C Parçalı ve az bulutlu

KONYA 13°C, 19°C Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerine kadar Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 9°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KASTAMONU 8°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 15°C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 14°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Bu akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ile yarın bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak Rize ve Artvin'in 2000 m ve üzeri dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların yarın Ordu ile Trabzon merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Giresun'un doğusu ile Trabzon'un batı ilçelerinde çok kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli olması bekleniyor.

RİZE 15°C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak, 2000 m ve üzeri dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların yarın yer yer şiddetli olması bekleniyor.

SAMSUN 15°C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

TOKAT 12°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON 16°C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli, batı ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AĞRI 8°C, 25°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ERZURUM 8°C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın aralıklı sağanak yağışlı

MALATYA 15°C, 26°C Az bulutlu ve açık

VAN 9°C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 12°C, 33°C Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 17°C, 32°C Az bulutlu ve açık

MARDİN 21°C, 29°C Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 19°C, 34°C Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de kuzey ve 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 1,5 ila 2,5m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu yer yer parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, yarın sabah saatlerinden itibaren batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Antalya Körfezi'nde 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Akdeniz'de 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.