Çağrıyı görün

Tek yumurta ikizleri Gizem ve Gamze Gültekin, görme yetilerini kaybetmeye başladı. Tedavi için 120 bin lira istendi. Çaresiz kalan anne, yetkilere seslendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2019 Güncelleme 25 Ağustos 2019, 07:54
Çağrıyı görün

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 10 yıl önce eşinden ayrılan ev kadını Navruz Gültekin (42), 5 ay önce tek yumurta ikizi kızları Gamze ve Gizem'i, kitap okurken yazıları bulanık gördüklerini söylemeleri üzere Kayseri Şehir Hastanesi'ne götürdü. Muayene sonucunda 14 yaşındaki ikizlere leber herediter optik nöropatisi (LHON) tanısı konuldu. Gizem 5 ayda görme yetisini yüzde 99 oranında kaybederken, Gamze'nin rahatsızlığı da ilerledi ve görme kaybı yüzde 20'ye ulaştı.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ OLACAK
Anne Navruz Gültekin, kök hücre ameliyatı ile Gizem'in görme imkanının yeniden mümkün olabileceğini, Gamze'nin de görme kaybının tamamen engellenmiş olacağını söyledi. Maddi durumunun yetersiz olduğunu söyleyen anne Gültekin, yetkililere çağrı yaptı: "Tek gözün tedavisinin 30 bin lira olduğunu söylediler. Gizem'in acilen ameliyat olması gerekiyormuş. Ancak, bunu yaptıracak gücüm yok. Gamze'nin de gözü ilerleyecek. Doktorlara 'Benim gözümün birini alın kızıma takın' dedim; ama böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylediler."