Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama: Kurban etini...

Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan açıklamalar yaptı: Kurban etini yağıyla birlikte bol bol tüketin. Hayvansal yağ, damarları tıkamaz, beyni açar. Beyin yağla çalışır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 07:55
Canan Karatay’dan ezber bozan açıklama: Kurban etini...

İÇİNDEKİLER

İÇ Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çekti. Meslektaşlarının aksine "Bol bol tereyağ ve sakatat tüketin" dedi. Tıp dünyasında tartışmaların fitilini ateşledi. Karatay, yine ilginç açıklamalarla adından söz ettirdi. Ünlü doktor, D&R Turgutreis'te düzenlenen "Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" adlı kitabının imza gününde okurlarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Karatay, vatandaşlara bayramda baklava ve böreği fazla yememelerini tavsiye etti. Kurban etinin ise bol miktarda tüketilebileceğini belirtti ve ekledi:

DAMARLARI TIKAMAZ...
"Kurban etini yağıyla beraber bol bol yiyebilirsiniz. Hayvansal yağ en sağlıklı yağdır. Hayvansal yağ damarları tıkamaz, yapay yağlar damarları tıkar. Yapay yağlar katıdır. Tereyağ hiçbir zaman katı değildir. Zeytinyağı da katı değildir. Damarları tıkamaz, beyni açar. Beynin yağa ihtiyacı vardır. Bizi beynimiz çalışmasın diye yağsız bıraktılar. Beyin, vücut yağla çalışır. İnsan vücudu bir motordur, yağsız motor çalışmaz."




"Gerçek Tıbbın 10 Şifresi" kitabını imzalayan Karatay'a, hayranları yoğun ilgi gösterdi.