Şanlıurfalı Mehmet Örmez lösemi olan iki küçük kardeşine can verdi

Küçük Mehmet, önce lösemi olan kız kardeşi Ayşe’yi hayata bağladı. Ardından yeni doğan kardeşi Cuma da aynı hastalığa yakalandı. Onu da ilik verip yaşattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2019 Güncelleme 30 Temmuz 2019, 07:57
Şanlıurfalı Mehmet Örmez lösemi olan iki küçük kardeşine can verdi

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfalı Mehmet Örmez, iki küçük kardeşine can verdi. Örmez ailesinin ikinci çocuğu olan 3 yaşındaki Ayşe'nin, enfeksiyon nedeniyle kaldırıldığı hastanede lösemi olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Barış Malbora, Türk kök ve dünya kök bankalarından araştırma yaptı. Ayşe'ye uyumlu kemik iliği aradı. Ama sonuç alamadı.

PEŞ PEŞE MUCİZE
Beklenen iliğin abisi Mehmet Örmez'de yüzde yüz uyumlu olduğu ortaya çıktı. Yapılan nakille Ayşe hayata bağlandı. O sırada yeni doğum yapan anne Emel'in Cuma adındaki bebeği de rahatsızlandı. İstanbul'a götürülen 1 yaşındaki Cuma'ya da ilik arandı. Bulunamayınca ağabeyi Mehmet'ten nakil yapıldı. Mayıs ayında hastaneye yatan Cuma, naklin uyumlu olması nedeniyle hayata döndü. Ayşe ve Cuma'nın kemik iliği ameliyatını gerçekleştiren Yeni Yüzyıl Üniversitesi GOP Hastanesi hekimlerinden Prof. Dr. Barış Malbora, iki kardeşi sağlıklı olarak ailelerine kavuşturdu.




Prof. Barış Malbora, ağabeylerinin iliği ile iki kardeşi de hayata bağladı.