Fındık fiyatları ne kadar oldu? 2019 güncel fındık taban fiyatları açıklandı!

Fındık toplama mevsiminin gelmesiyle birlikte başta fındık üreticileri olmak üzere birçok vatandaş fındık fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan dünya fındık üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiriyor. Üç ülke olarak fındıkla ilgili işbirliği çalışmalarını başlattık. Böylece önümüzdeki dönemde fındığın dünya piyasalarında hak ettiği değeri sürekli kılmak amacıyla önemli bir adım atmış olduk." ifadelerine yer verdi. Peki, 2019 güncel fındık taban fiyatları ne kadar?

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2019, 19:17 Güncelleme 27 Temmuz 2019, 02:20
Fındık fiyatları ne kadar oldu? 2019 güncel fındık taban fiyatları açıklandı!

İÇİNDEKİLER

Fındık Karadeniz'in başlıca geçim kaynakları arasında yer alıyor. Özellikle Giresun ve Ordu'da fındık hasadının başlamasıyla birlikte üreticiler ve vatandaşlar fındık fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, Fındık fiyatları ne kadar oldu? 2019 güncel fındık taban fiyatları ne kadar? İşte merakla beklenen fındık fiyatları...

FINDIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Gelen son bilgiye göre bu yıl yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16,5 lira oldu.

Bu yıl yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 17 lira.

Levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16,5 lira oldu.

BAŞKAN ERDOĞAN 2019 FINDIK FİYATLARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı. Toprak Mahsülleri Ofisi'ne (TMO) hasat dönemi başlamadan fındık alımı için görev verme kararı aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Bu yıl fındıkta 700 bin ton rekolte bekleniyor.

Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık içi taban fiyatı 17 TL, levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16. 50 TL olarak belirlendi. Buna kilogram balına yaklaşık 2 TL olan mazot ve gübre desteği ile alan bazlı destek de eklenecek. Böylece fiyatlar 19 TL ve 18.50 TL seviyesine gelecek." dedi.