FSM Köprüsü'nde çalışmalar ne zaman bitecek? İşte çalışmada son durum...

Haziran ayından itibaren Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bakım onarım çalışması yapılıyor. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar bu nedenle köprü çalışmasının ne zaman biteceği konusunda araştırmalara devam ediyor. Peki, FSM Köprüsü'nde çalışmalar ne zaman bitecek? İşte çalışmada son durum...

Giriş Tarihi 20 Temmuz 2019, 00:32 Güncelleme 20 Temmuz 2019, 01:26
FSM Köprüsü’nde çalışmalar ne zaman bitecek? İşte çalışmada son durum...

İÇİNDEKİLER

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde 27 Haziran tarihinden itibaren asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle bazı şeritler trafiğe kapatıldı. Bu nedenle İstanbulluların merakla araştırdığı konular arasında FSM Köprüsü'ndeki çalışmalar yer alıyor. Peki, FSM Köprüsü'nde çalışmalar ne zaman bitecek? İşte çalışmalar hakkında merak edilenler...

FSM KÖPRÜSÜ'NDE ÇALIŞMALAR NE ZAMAN BİTECEK?

Köprüdeki çalışmayla ilgili son açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'dan geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım ve onarım çalışmalarının Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağını ve köprünün tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açılacağını söyledi.

Bakan Turhan "Köprüdeki çalışmalar planlandığı gibi gidiyor, hatta programın önünde gidiyoruz. Çok şükür hava şartları çalışmamıza, iş programımızı öngördüğümüz takvimden önce tamamlanması için bize imkan verdi. Geçtiğimiz yıllarda aynı amaçlı çalışmalardaki süreden daha kısa zamanda tamamlayıp, bayram öncesi Fatih Sultan Köprüsü'ndeki bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

KÖPRÜ ÇALIŞMASINDA SON DURUM NE?

Ankara istikametindeki çalışmaların 17 günde tamamlanmasının ardından Edirne istikametindeki çalışmalar geçtiğimiz pazar gecesi başlamıştı. Çalışmalarda eski asfaltın kaldırılması tamamlandı. Asfalt kazındıktan sonra, ortaya çıkan metal kumlanarak pastan arındırılıyor, ardından iki ayrı izolasyon malzemesiyle boyanıyor.