Mersin’de sahte alkolden ölenleri sayısı 7’ye yükseldi

Mersin'de hastanede tedavi gören iki kişi daha yaşamını yitirdi. Son günlerde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 7'e yükseldi.

Giriş Tarihi 03 Temmuz 2019, 13:53 Güncelleme 03 Temmuz 2019, 20:21
Mersin’de sahte alkolden ölenleri sayısı 7’ye yükseldi

İÇİNDEKİLER

Mersin'de, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi görenlerden ikisi daha hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavisi süren 16 kişiden, yoğun bakım ünitesinde bulunan ikisi yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bu vefatlarla Mersin'de son günlerde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 7'e yükseldi.

DENETİMLER ARTIRILDI
Kentte son günlerde meydana gelen ölümlerin ardından merkez Mezitli ilçesinde denetimler artırıldı.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, son günlerde yaşanan olumsuzluklardan dolayı harekete geçen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleriyle beraber içki satışı yapılan büfeler ve içkili mekanları denetledi.

Denetimlerde alkollü içeceklerin son kullanma tarihlerine kadar birçok kontrollerde bulunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, rutin kontrollerin aralıksız devam ettiğini belirtti.

Son günlerde metil alkol zehirlenmesi kaynaklı yaşamını kaybeden, hastanede tedavi olan vatandaşlara yönelik haberlerin artması üzerine denetimleri artırdıklarını aktaran Tarhan, "Ekipler denetleme yaparken kaçak ve sahte içkiye karşı uyarılarda bulunuyorlar. Vatandaşımızın sağlığı ve güvenliği için denetimlerimiz aralıksız devam edecek. İşletme sahipleri de yapılan denetimlerden son derece memnunlar ve ekiplerimize teşekkür ediyorlar." ifadesini kullandı.

OLAY
Mersin'de son günlerde çok sayıda kişi metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurmuş, tedavi altına alınanlardan 5'i yaşamını yitirmiş, bir kısmı taburcu edilmiş, 16'sının da tedavilerine devam edilmişti.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada da hastanelere başvuran kişilere metanol zehirlenmesi teşhisi konulduğu bildirilmişti.

Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden biri savcılıkça, üçü adli kontrolle serbest bırakılmış, bir şüphelinin gözaltındayken rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı öğrenilmişti.