Lösemi hastası Öykü Arin 74 gün sonra dışarı çıktı

Lösemi hastası Öykü’ye babasından nakledilen yarı uyumlu iliğin tuttuğu açıklandı. Güzel haber herkesi rahatlattı. Küçük kız, 74 gün sonra ilk kez dışarı çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2019 Güncelleme 25 Haziran 2019, 08:00
Lösemi hastası Öykü Arin 74 gün sonra dışarı çıktı

İÇİNDEKİLER

Öykü Arin Yazıcı (4), geçen yıl lösemiye yakalandı. Yaşaması ilik nakline bağlıydı. Türkiye seferberlik başlattı. Ancak uygun ilik bulunamadı. Öykü'ye annesi Eylem'den nakledilen yarı uyumlu ilik ise tutmadı. Bunun üzerine 3 Haziran'da bu kez baba Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu ilik nakli yapıldı. Öykü'den gelen güzel haber ise herkese rahat bir nefes aldırdı. Babadan alınan yarı uyumlu iliğin yüzde 96.5 oranında tuttuğu saptandı. Antalya'da 11 Nisan'dan beri hastanede steril odada tutulan Öykü, 74 gün sonra ilk kez dışarı çıktı. Öykü, koşup oynadı, salıncakta sallandı. Prof. Dr. Akif Yeşilipek, "Yüzde 100'e yakın babanın iliğinin çalıştığını tespit ettik. Öykü'nün genel durumu iyi. Topluma karışması için 6 ay veya 1 yıl gibi bir süre gerekiyor" ifadelerini kullandı.



Anne Eylem Yazıcı, "Nakilden sonraki ilk 6 ay ile bir yıl çok önemli. Hastalığın yeniden tekrarına karşı ilik bağışı kampanyası devam edecek" dedi.