Hadi ipucu sorusu: Tom Sawyer'ın Maceraları romanının yazarının takma adı nedir? 29 Mayıs Hadi ipucu cevabı

Hadi ipucu sorusu paylaşıldı. Bugün 12.30'da yapılacak Hadi yarışmasında ödül 10 bin TL. İpucu sorusu ise daha çok tama adı ile tanınan Amerikalı bir yazardan geliyor. Hadi ise bu yazarın takma adının ne olduğunu ipucu sorusunda sordu. Bu yazar Tom Sawyer'ın Maceraları romanının yazarıdır. Peki, Tom Sawyer'ın Maceraları romanının yazarının takma adı nedir?

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2019, 10:38 Güncelleme 29 Mayıs 2019, 10:40
Hadi ipucu sorusu: Tom Sawyer’ın Maceraları romanının yazarının takma adı nedir? 29 Mayıs Hadi ipucu cevabı

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Canlo mobil bilgi yarışması Hadi'nin bugünkü ipucu sorusu yazar Samuel Langhome Clemens'ten geliyor. Samuel Langhome genelde takma adı ile tanınmaktadır. Tom Sawyer'ın Maceraları kitabının yazarı Samuel Langhome'ın takma adının ne olduğu ipucu sorusunda yer aldı. Peki, Tom Sawyer'ın Maceraları romanının yazarının takma adı nedir? İşte 29 Mayıs Hadi ipucu sorusu ve cevabı...

HADİ İPUCU SORUSU (29 MAYIS 2019)

Hadi tarafından yapılan açıklamada, "İpucumuz daha çok takma adı ile tanınan Amerikalı bir yazar hakkında sevgili hadiciler.📚 "Tom Sawyer'ın Maceraları" adlı ünlü çocuk romanının yazarı bu kişinin gerçek adı ise "Samuel Langhorne Clemens". "İki kulaç derinlik" anlamında bir denizcilik terimi olan takma adı ile 30 kitap yayımlayan bu yazar hangi ismi kullanıyordu?" denildi.

İşte cevabı...

SORU: Tom Sawyer'ın Maceraları romanının yazarının takma adı nedir?

CEVAP: MARK TWAIN

Samuel Langhorne Clemens, daha çok takma adı Mark Twain olarak bilinir, Amerikalı mizahçı, satirist, roman yazarı, yazar ve öğretmen. Tom Sawyer'ın Maceraları adlı ünlü çocuk romanının yazarıdır.

Mark Twain, 30 Kasım 1835'te Missouri eyaletinin Florida kentinde doğdu. Asıl adı Samuel Langhorne Clemens'tir. Çiftçi olan babası öldüğünde Mark Twain, 11 yaşındaydı. İlk gençlik yıllarında bir basımevinde çalıştı. 18 yaşına gelince New York'a gitti. Kentten kente dolaştı. Daha sonra Mississippi'de buharlı gemilerde çalıştı. İç savaştan sonra gazetelere mizah yazıları yazdı. Mark Twain adı altında gazete muhabirliği ve dergi yazarlığı yaptı. İlk romanı olan Tom Sawyer'ın Serüvenleri'nin 1876 yılında yayınlanmasına kadar yazarlık konusunda değişik çalışmaları oldu. İlk kitabı Mississippi'de Hayat (1883) ve Huckleberry Finn'in Serüvenleri (1885) izledi. Bu üçleme Mark Twain'in başyapıtını oluşturdu. Mark Twain 1890'larda Avrupa'da yaşadı. Birinci kızının ölümü, ikincisininse ağır hastalığı Mark Twain'in bu dönemde kaleme aldığı yazılarına da yansıdı. Yeniden Amerika'ya dönen Mark Twain, 21 Nisan 1910'da Connecticut'taki evinde öldü.